Hvad nu, hvis drømmen ikke lykkes?

Jeg startede mit eget firma, for at kunne udskyde at lade andre passe min søn. Tanken om at være selvstændig har jeg haft mange gange, over mange år, så det var ikke så fjernt da anledningen bød sig. Jeg kastede penge efter en uddannelse som bærevejleder, fordi det var en oplagt kobling mellem fysioterapien og en dengang etårig kompagnon.

Firmaet er ikke “lykkedes”. Ikke endnu i hvert fald. Ikke i den forstand, at jeg har en reel mængde kunder og en mærkbar indtjening. Og jeg er så småt ved at indrømme overfor mig selv, at energien er ved at være brugt op.

Der er helt sikkert mange ting jeg kunne have gjort bedre. Jeg bebrejder jævnligt mig selv for ikke at have gjort mere. Men jeg ved også, at jeg har gjort mit bedste, og at timingen og omstændighederne virkelig har været imod mig.

Jeg er ikke klar til at give op. Men en dag, i en snak med en veninde, faldt det mig ind at tage en pause. Og den tanke er svær at slippe igen. Sætte firmaet på standby, søge tilskud til at hjemmepasse, og pakke bekymringerne om usikker indkomst, coronarestriktioner, og selvpromovering væk for en tid.

Frack det frister!

Man bliver ikke rig af hjemmepassertilskud. Man kan ikke engang leve af det. Men det er mere end det lykkedes mig at tjene i 2020. Og i sidste ende er det ikke for økonoimens skyld, men for mit mentale helbred. Jeg er udkørt. Jeg har brug for at passe på mig selv, og opleve at jeg stadig kan lykkes.

Det er en svær beslutning at tage. Og jeg skubber den foran mig, for hvad nu hvis næste idé virker? Hvad nu hvis kunderne kommer lige om lidt? Jeg må ikke tjene penge ved siden af, hvis jeg får hjemmepassertilskud (håbløs lovgivning!), så det er enten eller.

Og hvad så hvis jeg pauser? Hvornår starter jeg igen? Og med hvad? Jeg er godt træt af uvished, og har ikke lyst til at åbne for mere. Selvom det nok egentlig heller tiden har været der, føles det som at invitere det tættere på, hvis jeg tager skridtet og pauser. Jeg er bare så træt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *