Tanken om spild spænder ben for mig

Jeg har rigtig meget lyst til at rydde grundigt ud i mine ting. I de ting der bor i mit hus. Her står alt for meget, som mere bare bliver opbevaret end gør nytte på nogen måde. Jeg bliver aldrig minimalist, jeg tror fuldt og helt på det vigtige i at have nogle ting bare for nostalgien. Men det kunne være fedt at udnytte pladsen lidt bedre, og kun fylde op med ting der faktisk giver mening. Jeg er bare rigtig dårlig til at rydde ud.

Min udfordring kommer ofte når jeg skal finde ud af hvad jeg skal stille op med det jeg ikke vil beholde. For jeg kan virkelig ikke ha’ at noget går til spilde. Hvis det kan komme nogen til gavn, eller kan bruges til noget i en eller anden sammenhæng, så føles det forkert at smide det ud. Og så kan jeg ikke lade være med at vurdere om det er noget værd – altså penge. Om jeg bør forsøge at sælge, i stedet for bare at aflevere til genbrug eller lignende. Det er ingen hemmelighed at min økonomi er hårdt ramt af Corona, og derudover har jeg en god sjat jysk blod i årerne, så det føles også forkert at forære noget væk jeg kunne få penge for. Men at sælge er ekstra arbejde uden garanti for succes, og ekstra tid tingene skal opbevares, med risiko for at fortryde.

Som med så meget andet, ender mine tanker med at spænde ben for mig, før jeg overhovedet kommer igang. Jeg ser på reolen, og kan ikke overskue hvor jeg skal placere de ting der ikke skal være der, hvis jeg begynder at sortere det. For et eller andet sted skal det jo stå, indtil det finder et nyt hjem – på den ene eller anden måde.

Sidder nogen af jer med gode tips til steder der tager imod til velgørenhed? Det hjælper på jyden, hvis det går til noget godt, men jeg synes det er svært at gennemskue hvor tingene faktisk kan gøre gavn. Fx legetøj, bøger, småmøbler, tøj der virker, men har brugstegn og derfor næppe kan sælges. I behøver ikke komme med råd til selve oprydningen. Jeg har det bedst med at tage det i mit eget tempo. Jeg skal bare finde en løsning på hvad der skal ske med det der ikke længere skal bo her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *