Fingernem Fredag #5 Status

For lige over et år siden skrev jeg første fingernemme fredag. Ideen var at det både kunne give et spark til noget mere indhold på bloggen, og give endnu mere til min passion for håndarbejde og for at skabe. Win-win!

Jeg er en af dem der helst skal have strikketøj eller lignende i hænderne, for at få ro i hovedet. Hvis jeg ikke nørkler bliver jeg super let rastløs, og ofte ender det med at jeg beskæftiger mine hænder med at snacke i stedet, for at kunne sidde stille. Håndarbejde er min meditation, og samtidig et kreativt outlet. Så det gav SÅ meget mening at det skulle være en fast del af bloggen!

Det var på ingen måde meningen, at jeg en uges tid efter første indlæg skulle tilrage mig en seneskedebetændelse, som forhindrede mig i at strikke. Og endnu mindre, at det skulle tage ti måneder før de værste symptomer var væk igen. Men nu er armen god igen, og jeg er så småt begyndt at få gang i strikkepindene.

Jeg har fået andre mestringer i mellemtiden. Det har jeg været nødt til. Så det føles helt underligt at kunne strikke som jeg vil. Ikke at jeg slet ikke har strikket noget i perioden – jeg har bare været nødt til at være virkelig forsigtig med kun at strikke af let, glat garn, små projekter og kun kort tid af gangen. Det udelukkede blandt andet den bæresweater jeg var ved at designe, og som stadig ligger stakkels og forladt på hylden.

Udover at færdiggøre forsømte projekter, blev det første jeg strikkede; et par sokker. Klassiker. Og dog – for jeg er begyndt at eksperimentere med andre typer hæl end jeg plejer at lave. Men jeg insisterer stadig på at ville strikke fra tåen og op, så skal lige finde ud af hvordan jeg får den pasform jeg ønsker. Og det er måske det mest klassiske for mig. Jeg kan ikke bare finde en opskrift og følge den, jeg ender altid med at tweake og justere og blande sammen, for at få lige det jeg har i tankerne. Også selvom det til tider er unødigt besværligt for små detaljer. Det føles bare godt når det lykkes!

Lige nu har jeg gang i en ekstra vest til Mælkebøtten. Han kan stadig passe et par af dem fra sidste år, men det er rart at have nogle at skifte med. Derudover overvejer jeg at renskrive opskriften så den giver mening for andre, så den skulle lige testes en gang mere. Min tanke er at forsøge at udforme den, så man kan tage ethvert garn og enhver størrelse barn, og tilpasse opskriften efter det. Jeg er lidt spændt på om jeg kan gøre det, uden det bliver en uoverskuelig bunke matematik for andre.

Hvad jeg gør med opskriften er jeg ikke helt sikker på. Måske forsøger jeg mig med en lille e-bog. Det ku’ være lidt sejt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *