Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


Dusty Rats Yankee

Født: 11.2.10
Død: 31.1.13
Fænotype: Black varigated headspot downunder dumbo.
Genotype: aa mo Hehi DU dudu.
Vægt (pr.16.8.12): 400g.

Ejer: Hedvig.

Yankee er den ansvarlige af mine tre første brødre. Da de flyttede herhjem som 7-ugers, var Yankee den største, og klart den der tog førersædet, og havde styr på de andre. Da de fire voksne flyttede ind, anerkendte han Abraham som alpha, men har et par gange flirtet lidt med alpha-posten, efter Abraham er blevet ældre, og mindre aktiv. Det på trods af, at han for tiden er den mindste (af de voksne) i buret.

Da vores gruppe voksede, droppede Yankee det med alpha-posten. P.g.a. problemer i deres opvækst (så, vidt jeg har forstået, blev mor til kuldet syg), er Bravo og Yankee aldrig blevet ret store. Så mod basserne der er dukket op i gruppen, har han ikke en chance. Han virker nu ikke synderligt ked af det, men hygger sig godt, et sted i midten af hierakiet.

Yankee kan godt se lidt skravlet ud, men opfører sig bestemt ikke som en der er over to år gammel. Og det med den pjuskede pels og lidt slanke linie startede også allerede da han var omkring halvandet, så det regner jeg helt ærlig ikke for så meget. Jeg nyder min skønne selvsikre dreng så længe jeg overhovedet kan få lov til det. Og derefter vil jeg nyde de vidunderlige unger han har givet mig.
Yankee rustede tidligt, men er på sine ældre dage rustet endnu mere, og har nu nogle fantastiske tegninger. Han ligner grangiveligt én der merler - bortset fra at han er black, og farveskiftet er rust.

Som allerede nævnt var Yankee lidt pjuskpelset da han blev to år. Han begyndte også at blive lidt tyndpelset, og da han han fyldte to et halvt, fik han herhjemme tilnavnet "den glatte dobbeltrex". Pelstabet er kommet langsomt, gradvist, og han viser ingen andre tegn på ikke at trives. Jeg plejer at sige, at han nu er i sin tredie teenageperiode - han opfører sig i hvert fald sådan. Ergo er jeg stadig ikke bekymret. Selvom han bestemt ikke er særlig køn længere. Han er til gengæld mindst lige så dejlig som han altid har været! Med den alder han har, kan jeg ikke tillade mig at blive overrasket, den dag han ikke er her længere. Men han opfører sig bestemt ikke som en der selv er opmærksom på, at han er et godt stykke over gennemsnitsleveslderen for sin slags.

Så gik den ikke længere. Skønne Yankee. Du var den sidste af mine tre aller førte drenge. Det gik op og ned for dig flere gange end jeg har tal på, men du lod dig aldrig mærke med det. Pludselig trak du dine bagben efter dig, og en uge efter gik du normalt igen. Og hele tiden var du flot, frisk og fingerslikkende (så flot man nu kan være, når man kun har pels svarende til en stor løvemanke). Der er 11 dage til du ville være fyldt tre år. Det er en flot alder min smukke. Den ældste i herregruppen er nu din søn, som får et ekstra kys på panden iaften.
Det gik hurtigt til sidst. Du var ikke "dårligere" en du har været før, men jeg vidste jo det kunne ske når som helst, i forhold til din alder. Uanset hvor forberedt jeg var, efterlader du et stort hul. Du har bogstavelig talt altid været der. Du var noget særligt. Jeg vil altid huske dig!

Yankee's stamtavle

HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen