Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


GR Scholar (Bertil)

Født: 19.3.10 (Hos Missy).
Fænotype: Blach berkshire headspot husky dumbo.
Genotype: aa rb Hh roro dudu.
Vægt (pr.1.7.11): 610g.

Ejer: Hedvig.

Bertil er en rigtig skøn dreng, der ligesom Hubert blev omplaceret til Glennie, men desværre ikke fungerede i hendes drengegruppe, og derfor er flyttet herover. Han er utrolig glad for mennesker, og nyder opmærksomhed! En dejlig fingerslikker. Desuden har han vist sig at være en perfekt hyggeonkel for unger. Han har god tålmodighed med dem, og forstår at opdrage og sætte på plads på en fast men ikke for voldsom måde. Hviklet nogle unger kan have mere brug for end andre (Hint hint, Snorlax :P).

I en enkelt kort periode, har Bertil fungeret som alpha i vores gruppe. Og det udelukkende fordi alphaen indtil da var død, og ingen andre trådte til. Han klarede opgaven rigtig flot, men har det bedst med at få lov at ligge et sted i midten og hygge sig. Både hvad angår hierakiet, og helt bogstaveligt.
I oktober 2011 blev Bertil far, og hvor er jeg dog glad for det! Med den helt perfekte hun, er det lykkedes at lave en mini-Bertil der om muligt er endnu mere fingerslikkende end sin far! De to ved siden af hinanden kan udgøre det for et helt bad. Og efter hvad jeg har hørt, er resten af kuldet blevet lige så fantastiske.

Da Bertil fyldte to år, tog han desværre det med at blive en del af veteranklubben meget bogstaveligt. Han begyndte at se rigtig gammel ud, fadede pludselig en god bid mere, efter ellers at have haft en ret stabil farve, blev lidt mindre og havde perioder hvor han helst ikke bevægede sig for meget rundt i buret. Dog havde han det langt det meste af tiden fint, og hyggede sig godt med de andre. Vi var så småt begyndt at overveje, om det var ved at være nok, men det ville ikke være en rar beslutning at tage, når det eneste han "fejlede" var at være gammel, og han stadig fungerede, kom rundt, og holdt sig ren.
Bertil tog beslutingen for os. Den ene dag min og Esso's ferier overlappede hinanden, efter Esso var taget afsted, og før jeg kom hjem, sov Bertil ind, i buret sammen med sine kammerater. Vi havde begge haft en fornemmelse af, at det ville ske sådan.
Sov godt smukke fantastiske Bertil. Du var noget helt særligt, og vil aldrig blive glemt. Jeg giver din fantastiske søn et ekstra kys, og tænker på dig. Hils din skønne datter, der desværre kun havde få dage hos os, på den anden side.

Bertil's stamtavle

HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen