Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


Hop til: . . Stamtavlen . . Første uge . . Anden uge . . Tredie uge . . Fjerde uge . . Femte uge

Hedvig's Kuld P

Af: Webmors Ballista & NH's Aslan

Kuldet er født d. 21. maj 2016.
Navnetema: Pathfinder Core Deities /Pathfinder Guder. Se listen med en kort beskrivelse af hver.

Webmors Ballista er black varigated notch downunder dumbo, født 24.8.2015. Ved sammensætning vejede hun 291g.

Ballista er en fantastisk, skøn, energisk og eventyrlysten pige. Hun er ikke den laid back type jeg normalt foretrækker i avlen, men hendes personlighed, charme og vidunderlige humør har totalt vundet mit hjerte, og jeg er lykkelig for at kunne føre det videre og lave endnu flere herligheder som hende. Hun er ikke den største dame, men det ville også undre mig, med det tempo hun holder. Hun er en smuk sportsmodel, med kærlighed i overmål, som hun gerne og gladeligt deler ud overalt.

Ballista's egen side

NH's Aslan er mink berkshire db, født 10.9.14. Ved sammensætning vejede han 587g.

Aslan er en vidunderligt rolig, jordnær, fornuftig og omsorgsfuld dreng. Han har ikke travlt med at gøre et stort nummer af sig - og generelt ikke travlt. Han lader sig ikke hidse op, og blander sig så vidt muligt ikke i ballade. Han holder en god midterplads i gruppen, alene på sin stabilitet, selvsikkerhed og overblik. Det var lidt et sats da jeg fik ham og hans søster hjem, men de er blevet to af de dejligste tamrotter jeg kender, og jeg er super glad for at kunne bringe deres lækre egenskaber videre i mit arbejde.

Aslan's egen side

Forventningerne til dette ønskekuld er:
Farve: Black, bl.a. med mulighed for beige og russian blue.
Tegning: Hooded, varigated og berkshire. Downunder.
Pels: Glat.
Ører: Dumbo og dumbobærer.

Ungernes stamtavle er her.

Mave 14 dage inde i drægtigheden, +60g.

Denne parring er farvemæssigt lidt satset, men jeg forventer smukke og sjove aftegninger, og ikke mindst helt fantastiske kæletotter, efter vidunderlige forældre. Solide, gode, opsøgende og charmerende. Jeg er vild med Ballistas smukke mønster, der minder meget om de totter jeg havde og arbejdede med for nogle &arng;r siden. Samtidig håber jeg, at mere farvesolide Aslan kan give noget mere substans, og bl.a. give nogle smukke massive downunders.
Jeg er slet ikke i tvivl om, at ungernes personlighed vil være aldeles vidunderlig, og jeg behøver forhåbentlig ikke nævne, at begge forældre er sunde og raske, uden mistanke om nogen arvelige disponeringer i nogen af familierne.

Ballista er en af de tøser der aldrig har overgivet sig til tyngdekraften, og opgivet at klatre i toppen af buret. Og selvom hun blev imponerende stor, i forhold til sin normale slanke figur, satte hun ikke frivilligt farten ned. Hvor de fleste af mine damer er blevet lidt pjevsede henimod slutningen af drægtigheden, og har frabedt sig at blive løftet på, var Ballista sit normale opsøgende, eventyrlystne selv, og klatrede gerne op på skulderen og deltog i fotoshoots. Først få timer før fødslen byggede hun en egentlig rede, og holdt sig til den.

Dagen før fødslen (22. dag) var Ballista på +137g. og jeg fangede lidt billeder af "badebolden".

Lige omkring kl to, lørdag eftermiddag, ganske kort efter en gæst var gået, hørte jeg første pip. Jeg havde forberedt mig på at skulle være tålmodig, nu her havde været fremmede mennesker, men Ballista har hele vejen igennem været helt kold, rolig og tillidsfuld. Så længe jeg også nusser hende, må jeg pille det jeg vil, ved babyerne.

Samme aften som ungerne blev født, fik jeg lov at tage et hurtigt kig. Ni smukke velskabte unger lå i den kæmpe rede. Kønsfordelingen ser ud til at være to hunner og syv hanner, og tre af ungerne har røde øjne. Bedste bud er, at de tre rø er beige, men nu må vi se.

Stribebilledet på kuldoversigten er taget hvor ungerne er en dag gamle. De to billeder herunder er fra ungernes tredie dag.

På femtedagen havde de lyse rødøjede unger fået farve nok til at det så småt kunne fanges på billeder, og de ser ud til at få helt lige så smukke mønstre som deres søskende.

Da de sidste par uger har været ret kaotiske for mig, pga. en masse personlige ting, er kuldsiden kommet op lidt sent. Det undskylder jeg for, men håber jeg kan gøre op for det herfra. Husk at følge med på facebooksiden, hvor der ofte kommer lidt små opdateringer op hurtigere end jeg får lagt dem ind her.

Første uge og ungerne er smukke og store. Lidt vekslende størrelser, men alle over mit sidste kuld, og Ballista er stadig super dygtig. Jeg er dybt fascineret. Synes de er åndssvagt smukke, og er vild med alle de tre-taller der er i fordelingerne af farver og aftegninger. Overraskelsen -for sådan en skal der jo være i ethvert kuld- er denne gang to smukke chokolate. Jeg klager bestemt ikke!
Jeg glemte at tjekke ører da jeg tog ugebilleder og skrev typer ned, men hvis ikke jeg når at få noteret det i løbet af ugen, kommer det på til to-ugers-billederne. Ungerne har desuden ikke pels nok endnu, til at jeg kan se om nogen af de lyse er DU, så der kan dukke overraskelser op endnu.

Da jeg var til bryllup hele lørdagen er vægt og billeder fra ungernes ottende dag. Aftegningerne der er noteret ved hver unge er desuden ikke het retvisende, i forhold til standarden for hver aftegning, men er tilnærmelser der gør det lettere for mig at huske hvem der er hvem.

F1: Chokolate variberk headspot - 21g - Standby

F2: Beige varigated headspot - 18g - Standby

M1: Chokolate capped notch - 22g - Standby

M2: Black hooded mm headspot downunder - 20g - Standby

M3: Beige berkshire headspot - 18g - Standby

M4: Black berkshire headspot downunder - 21g - Standby

M5: Black capped blazed - 22g - Standby

M6: Beige masked - 21g - Standby

M7: Black varigated headspot downunder - 19g - Standby

Anden uge er gået alt for stærkt. Jeg står for at skulle flytte lige om lidt, så der er forberedelser igangbåde her og der, og det føles som om tiden på en gnag flyver og snegler sig. Med ungerne går det alt for stærkt. Tænk at jeg allerede skal vaelig;lge hvem der skal blive her, og at der kun er tre uger til resten flyver deres vej. Flere af dem havde allerede åbnet øjnene aftenen før de fyldte to uger. Og jeg har ingen ide om hvordan jeg skal unne tage en beslutning. Ville aller helst beholde en af hver, men det går nok ikke. Ungerne er smukke, vidunderlige, nysgerrige, og helt trygge ved mennesker. Ballista præger dem super godt, og jeg nyder at kunne låne en håndfuld kærlighed med pels, hvert øjeblik jeg har fri til det.

Aftegningerne der er noteret ved hver unge er ikke het retvisende, i forhold til standarden for hver aftegning, men er tilnærmelser der gør det lettere for mig at huske hvem der er hvem.

F1: Chokolate variberk headspot dumbobærer - 33g - Standby

F2: Hedvig's Desna Beige varigated headspot downunder dumbo - 30g - Beholder

M1: Chokolate "capped notch" dumbo - 33g - Standby

M2: Black "hooded mm" headspot downunder dumbo - 31g - Standby

M3: Beige berkshire headspot downunder dumbo - 30g - Standby

M4: Hedvig's Torag Black berkshire headspot downunder dumbo - 32g - Beholder

M5: Black "capped blazed" dumbo - 34g - Standby

M6: Beige "masked" dumbo - 31g - Standby

M7: Black varigated headspot downunder dumbo - 30g - Standby

Tredie uge er gået alt for stærkt. Vi har haft besøg af Moony, og fik smidt en bunke hyggebilleder på facebook. Babyerne er blevet super eventyrlystne, og kommer løbende og undersøger fingre når jeg åbner til dem. De er også kommet godt igang med at smage på forskelligt mad, hvilket har rykket godt rundt på vægtfordelingen, det er lidt sjovt at se. De er stadig alle godt med, og er både flotte og sunde. Et super smukt kuld.

Jeg er så småt begyndt at skrive rundt til folk på listen, så der skulle gerne snart være styr på hvem der skal hvorhen.

F1: Hedvig's Lamashtu:

Chokolate variberk headspot dumbobærer
57g
Til Marianne Stage

F2: Hedvig's Desna:
Med stjerner ned af ryggen, og held i halen

Beige varigated headspot downunder dumbo
51g
Beholder

Hedvig's M1:

Chokolate varigated notch dumbo
61g
Standby

M2: Hedvig's Erastil:

Black varigated headspot downunder dumbo
56g
Til Marie Johansen

M3: Hedvig's Nethys:

Beige (måske choko-beige) berkshire headspot downunder dumbo
54g
Til Marie Johansen

M4: Hedvig's Torag:
Mørk som smedjen, og solid som dværgene

Black berkshire headspot downunder dumbo
56g
Beholder

M5: Hedvig's Cayden Cailean:
Glad for mad, fest, og fuld af charme

Black varigated blazed dumbo
62g
Beholder

M6: Hedvig's Irori:

Beige capped/varigated notch dumbo
55g

M7: Hedvig's Asmodeus:

Black varigated headspot downunder dumbo
61g
Til Camilla Knop

Fjerde uge - og lidt til. Ungerne er jo født en lørdag, og hele den weekend løb jeg rundt; flyttede, var til fødselsdag, bryllup, og flyttede noget mere. Derfor nåede jeg desværre først at veje smuklingerne mandag (4+2) og tage billeder tirsdag (4+3). De har alle sammen taget flytningen super flot. Ballista synes det var lidt strengt at være lukket inde i en lille transportkasse med alle sine børn på køreturen, men i den anden ende ventede et zeno2 med masser af køjer og andre gode puttesteder, så nu kan ungerne for alvor boltre sig, og det lykkes faktisk ind imellem for Ballista at finde et sted at ligge i fred. Det er gået alt for stærkt, jeg kan slet ikke forholde mig til, at der er så få dage til de er flyveklar.

F1: Hedvig's Lamashtu: Chokolate variberk headspot dumbobærer - 103g - Til Marianne Stage

F2: Hedvig's Desna: Beige varigated headspot downunder dumbo - 101g - Beholder
Med stjerner ned af ryggen, og held i halen

M1: Hedvig's Rovagug: Chokolate varigated notch dumbo - 113g - Ledig
Navnet kan ændres, når hans kommende hjem er fundet

M2: Hedvig's Erastil: Black varigated headspot downunder dumbo - 110g - Til Marie Johansen

M3: Hedvig's Nethys: Choko-beige berkshire headspot downunder dumbo - 98g - Til Marie Johansen

M4: Hedvig's Torag: Black berkshire headspot downunder dumbo - 105g - Beholder
Mørk som smedjen, og solid som dværgene

M5: Hedvig's Cayden Cailean: Black varigated blazed dumbo - 110g - Beholder
Glad for mad, fest, og fuld af charme

M6: Hedvig's Irori: Beige capped/varigated notch dumbo - 106g - Til Pernille L. Pedersen

M7: Hedvig's Asmodeus: Black varigated headspot downunder dumbo - 97 - Til Camilla Knop

Femte uge og tid til at sige farvel. Åh, jeg tror aldrig jeg bliver rigtig god til de her dage. Ballista, Desna og Lamashtu flyttede i min pigegruppe på femugersdagen, mens drengene fik et par dage ekstra i barselsburet, til nogle af dem skal flytte. Til min store undren har Rovagug ikke fundet et hjem endnu, men det er heller ikke meget jeg har vist ham frem udenfor hjemmesiden, så jeg giver det lige en chance mere. Alle babyerne er blevet store og flotte, og Ballistas nysgerrighed, kontaktsøgning og gåpåmod er smittet rigtig godt af på dem. Alt i alt et helt fantastisk kuld.
Desværre var mig og mit kamera åbentbart ikke helt gode venner da billerne skulle tages, men der blev da nogle okay imellem alligevel.

F1: Hedvig's Lamashtu:

Chokolate variberk headspot dumbobærer
137g
Til Marianne Stage

F2: Hedvig's Desna:

Beige varigated headspot downunder dumbo
138g
Beholder

Med stjerner ned af ryggen, og held i halen

M1: Hedvig's Rovagug:

Chokolate varigated notch dumbo
150g
Ledig

Navnet kan ændres, når hans kommende hjem er fundet

M2: Hedvig's Erastil:

Black varigated headspot downunder dumbo
149g
Til Marie Johansen

M3: Hedvig's Nethys:

Choko-beige berkshire headspot downunder dumbo
34g
Til Marie Johansen

M4: Hedvig's Torag:

Black berkshire headspot downunder dumbo
146g - Beholder

Mørk som smedjen, og solid som dværgene

M5: Hedvig's Cayden Cailean:

Black varigated blazed dumbo
153g
Beholder

Glad for mad, fest, og fuld af charme

M6: Hedvig's Irori:

Beige capped/varigated notch dumbo
148g
Til Pernille L. Pedersen

M7: Hedvig's Asmodeus:

Black varigated headspot downunder dumbo
130g
Til Camilla Knop

Stamtavlen

NH's Aslan
10.9.14
Mink berkshire db
Arnold
Black banded husky dumbo
Agouti? hooded Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Agouti? hooded Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Putte
RØ fuzz
Importeret fra Belgien Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Black berkshire Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Webmor's Ballista
24.8.15
Black varigated notch/headspot downunder dumbo
Moonlights Pluto
Black varigated (Momo Rr)
Moonlights Spirit
Platinum varigated blazed oddeyed
Sanjii
Dove patched rex-velveteen
Kanal Heldens Diablos
Red eyed white
Ratfrats Trinity
Russian blue berkshire dumbo rex
Snowball
Himalaya capped rex-velveteen
Kanal Heldens Beelzebub
Russian blue patched oddeyed velveteen
Kanal Heldens Odette
Dove patched oddeyed
Flocke
Black patched oddeyed dumbo
Black eyed white Black bareback dumbo
Russian blue patched
Black patched dumbo Black eyed white dumbo
Black eyed white
Yui's Nightingale Adder
Black hooded downunder dumbo (Momo Rr)
Hell's Figaro
Russian blue hooded downunder dumbo
Kojak of Infinity (Tyskland)
Russian blue hooded DU
Damon (Holland)
Russian blue varigated DU
Toffy of Infinity
TNT Blue Mountains
Russian blue hooded mm blazed headspot dumbo
Russian silver dumbo
Russian blue headspot dumbo
Webmor's Sweet Three
Chokolate hooded dumbo
Kadira's Zorro
Mink varigated dumbo
Taifun
Dove capped blazed dumbo
Ikeiya
Black split capped dumbo
Mørch's Nursie
Mock mink bareback mm headspot
Alenya's Snug
Black varigated blazed mm
Mørch's Sally
Black berkshire dumbo

HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen