Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


Hop til: . . Stamtavlen . . Parring, drægtighed og fødsel . . Første uge . . Halvanden uge . . Anden uge . . Tredie uge . . Fjerde uge . . Femte uge

Hedvig's Kuld O

Af: Hedvig's Ratatosk & Hedvig's Malurt

Kuldet er født d. 16. april 2016.
Navnetema: Ostetyper. Inspiration kan findes her og her. Det er ikke nødvendigt at tage "ost" med, i de navne der indeholder det. Til gengæld klapper jeg i mine små fine hænder, når I vælger navne der kan genkendes som oste ^_^

Hedvig's Ratatosk er pearl hooded, født 25.7.2015. Ved sammensætning vejede hun 300g.

Ratatosk er den blideste milde pige, overfor de andre i gruppen. Når lågen åbnes, er hun en af de første der følger Ballista ud på eventyr, og selv de lækreste godbidder får hende knapt til at sætte farten ned. Hun er den kærligste lille tøs, der elsker at putte, nusse og hygge. Yndlingspladsen er på skulderen, hvor hun kan putte ind til halsen, gnaske tænder, og følge med i verden. Hun holder sig helst lidt tilbage, hvis de andre bliver for voldsomme, og har på det punkt arvet meget af sin fars sind.

Ratatosk's egen side

Hedvig's Malurt er buff agouti hooded, født 14.10.14. Ved sammensætning vejede han 707g.

Smukke Malurt er en stor og lækker knægt. Han er en godmodig charmetrold, men er ikke uden evne til at flytte bagdelen, hvis han er i det humør. Langt det meste af tiden, går det dog i et ganske adstadigt tempo, og han er generelt helt og aldeles som jeg synes en perfekt hanrotte skal være. Som ung var han fuld af gåpåmod, og fantastisk fræk på den helt rigtige måde. Han har totalt vundet mit hjerte, og jeg er så glad for, at han blev her, sammen med brormand Humle.

Malurt's egen side

Forventningerne til dette vidunderkuld er:
Farve: Mink, cinnamon og pearl, mulighed for dove og buff /agouti.
Tegning: Hooded. Mulighed for husky.
Pels: Glat. Mulighed for fuzz.
Ører: Dumbo og dumbobærer.

Ungernes stamtavle er her.

Det lyder helt sikkert som en kliche, men det her er en helt igennem drømmeparring. Begge forældre er vidunderlige kæletotter, og jeg var vild med de kuld de kommer fra. Farvemulighederne er lige mig, og jeg kan slet ikke forestille mig hvordan det skulle undgå at blive et fantastisk kuld.

Med fire skønne tøser jeg håber alle skal være mø,dre, og en noget ustabil boligsituation, blev der tæ,nkt meget grundigt over om dette kuld skulle sættes i verden, og i så fald hvornår. Jeg tænkte og tyggede og trak den, men det er simpelthen for godt et match at sige nej til. Og ungerne skal nok få al den kærlighed og opmærksomhed der hører sig til - så må resten af verden bare passes til omkring det.
Der blev ikke observeret nogen parringer, og så vidt jeg kunne vurdere var Ratatosk ikke i løb da de blev sat sammen. Så for at tøjle min utålmodighed, valgte jeg kun at veje smuksakken på ugedagen for sammensætningen. Hun var heldigvis sød ved mig, og viste stille og roligt en stabilt voksende mave, så jeg ikke skulle gå og være i tvivl længere end højest nødvendigt. På 21. dagen efter sammensætning sagde vægten 449g, altså +149g - en del mere end jeg normalt oplever, og hun fødte da også dagen efter. Så hun må være gået i løb om natten efter de blev sat sammen.

Mavebilledet og -videoklippet herunder er fra 21. dagen, altså dagen før fødsel.

Jeg hørte pip fra barselsburet lidt i et, lørdag middag, og skyndte mig at smide nogle ting i en taske og tage hjem til nogle venner, så Ratatosk kunne få fred. Jeg kom først sent hjem, og selvom Ratatosk var ganske sød og tillod at jeg nussede hende, og havde hænderne i buret, var hun meget opmærksom på hvad jeg lavede omkring reden, så jeg nøjedes med et par hurtige billeder, og forsøgte at tælle uden at pille.

Bedste bud lige nu, er at der er 11 fine rejer.

Jeg har tiltusket mig et nærmere kig, nu rejerne er blevet et døgn gamle. Der er ganske rigtigt 11, og alle er smukke og velskabte. Der er lidt svingende størrelser imellem, men det er ikke voldsomt, og helt indenfor normen, så ingen grund til bekymring.
Umiddelbart ser de alle ud til at have sorte øjne - til gengæld synes jeg jeg kunne spotte 3 sæt fuzz-knurhår. 5 tøsebørn og 6 knægtlinger er første bud på, kønsfordelingen.

Herunder er tøserne til venstre, med de glatte øverst og fuzz'en nederst. Til højre knægtene efter samme system.

To dage gamle (to et halvt døgn, for at være præcis) er smuklingerne allerede markant større, og Ratatosk passer dem super fint! Hun kommer ud til tremmerne og hilser på mig, og nyder gerne at jeg tager hende op til lidt nus. Til gengæld har hun ingen interesse for godbidder, til sin madmors store frustration - jeg er ved at løbe tør for ting at tilbyde hende. Men hun spiser da sin grød. De første af ungerne er begyndt at vise lidt aftegninger, selvom der også er nogle imellem der virker mistænkeligt lyse. Men måske er det bare ønsketænkning.

Det ser ud som om jeg har set forkert ved mit lynkig igår, og at der i stedet for fem piger og seks drenge, er seks piger og fem drenge. Stadig en fuzz-pige, og to fuzz-drenge. En gang skal jo være den første, ikke at få kønsfordelingen rigtig i første forsøg ;)

Herunder er pigerne til venstre, og drengene til højre.

En lille hurtig opdatering fra putlingernes fjerdedag. Ratatosk er stadig super dygtig, og tager uden brok en lille luntetur på sengen, mens jeg piller ved babyer. Tilbage i buret, tjekker hun hurtigt at de stadig er der, og kommer så og henter den godbid hun ved der venter, når jeg har været på besøg. For ja, vi har endelig fundet godbidder hun vil have, og selvom det ikke nødvendigvis har den store betydning for hende, gør det madmor rigtig glad!
Aftegningerne er blevet endnu tydeligere, og det ser ud som om der er to huskyer blandt pigerne, og en notched dreng. Jeg glæder mig til at se hvad der dukker op af detaljer.

Som sædvanlig er pigerne til venstre, og drengene til højre.

Første uge

Pløbberne er flotte, dunede og lækre. Der er fart over feltet, selvom de ikke aner hvor de render hen, og jeg er allerede dybt forelsket i alt for mange af dem.
Jeg har virkelig svært ved at greje hvilke farver de har. Et par stykker står ud som tydeligt mørkere end resten, og tilsyneladende ticked, men resten tør jeg ikke rigtig gætte på, før de får lidt mere pels. Mink - pearl - dove er spektret, men endnu er jeg kun nået til at der i hvert fald er nogle der har en anden farve end andre. Det går heldigvis stærkt i den her alder, så mon ikke det snart bliver tydeligt. Og ja, da jeg finder det usandsynligt at jeg har et helt kuld dumbo, er der også nogle ører der først kommer på lidt senere - jeg må være kommet ud af træning :P

F1:

Dove agouti hooded (ujævn)

18g

Standby

F2:

Dove banded husky (hjelm) dumbo

16g

Standby

F3:

Cinnamon hooded dumbo

17g

Standby

F4:

Dove agouti hooded (jævn) dumbo

18g

Standby

F5:

Dove banded husky fuzz

17g

Standby

F6:

Dove agouti hooded mismarked (plet)

17g

Standby

M1:

Dove hooded (stik th) dumbo

18g

Standby

M2:

Dove hooded dumbo fuzz

17g

Standby

M3:

Dove agouti hooded mismarked dumbo

18g

Standby

M4:

Mink hooded dumbo fuzz

15g
(Ikke så tynd som han ser ud på sidste billede!)

Standby

M5:

Mink varigated notched dumbo

17g

Standby

Bud på farverne! Har fået leget lidt med forskelligt lys, nu babyerne har fået lidt mere pels, og har rettet i beskrivelserne ved ugebillederne. Statistikken er helt skæv hvis jeg har ret, for så er 8 ud af 11 af ungerne dove - det burde kun være det kvarte kuld med to bæreforældre, men det er jo ikke noget nyt.
To mink, en cinnamon, fire dove og fire dove agouti. Og så må jeg se om nogle viser sig at være pearl, senere.

Anden uge er gået, og alle ungerne har åbnet øjnene idag. Dreng fire halter stadig et par gram efter de andre, men er flot og frisk, så jeg er ikke bekymret. Generelt har de alle en rigtig fin størrelse, så jeg er rigtig godt tilfreds. Ratatosk er en super dygtig mor, og idag tænkte jeg jeg ville tjekke hvad hun siger til at finde ungerne i min hånd. Jeg forventede at hun ville tage den og lægge den hjem, for jeg har ikke set nogen af ungerne strejfe udenfor reden endnu, men hun konstaterede bare den var der, og gik efter godbidbøtten i stedet. Hun reagerede heller ikke på at jeg rakte ind i rede og lagde dem på plads mens hun var i buret, så jeg tænker vi er helt klar til gæster og babynus i massevis herfra.

Obs. En veninde der også har tamrotter har netop fortalt at hun mistænker at have fået skab. Vi ses ret ofte, så risikoen for smitte, hvis det er skab, er ret stor. Jeg vil tjekke alle mine for symptomer, og i samråd med dyrlægen behandle, så der ikke er risiko for at nogen af ungerne tager skab med til deres nye hjem.
I forhold til besøg, kan eventuel smitte undgås ved grundig hygiejne og tøjskift.

F1: Dove agouti hooded (ujævn) dumbobærer - 32g - Standby

F2: Dove banded husky dumbo - 31g - Beholder

F3: Cinnamon hooded dumbo - 32g - Standby

F4: Dove agouti hooded (jævn) dumbo - 32g - Til Belinda /Webmor

F5: Dove banded husky dumbobærer fuzz - 31g - Til Sofie /Eifos

F6: Dove agouti hooded mismarked (plet) dumbobærer - 33g - Til Glenn og Grena

M1: Dove hooded dumbo - 31g - Standby

M2: Dove hooded (venstre) dumbo fuzz - 32g - Standby

M3: Dove agouti hooded mismarked dumbo - 33g - Beholder

M4: Mink hooded dumbo fuzz - 28g - Standby

M5: Mink varigated notch dumbo - 33g - Standby

Tredie uge har ungene haft besøg af en masse dejlige mennesker. De er begyndt at spise selv, både fast og blød mad, og de har nået det helt uimodståelige niveau af nuttethed. De er ikke så store som jeg er blevet forvænt med, men de er alle friske og flotte, og vægten plejer at spurte de sidste uger, så de skal nok nå det.
Ratatosk er imponerende tolerant, og lader både mig og fremmede gøre præcis som det passer os, med hendes unger. Hun tuller bare rundt og hygger sig, og satte sig sågar til at die midt i det hele, mens Moony og Eifos var på besøg. Hun har æren for de skønne babyer, og så tillader jeg mig at være temmelig stolt af hende.

F1: Hedvig's Parmesan Dove agouti hooded (ujævn) dumbobærer - 48g - Til Hannah, Martha, Niels og Camilla

F2: Hedvig's Danablu
Dove banded husky dumbo - 49g - Beholder

F3: Hedvig's BabyBel Cinnamon hooded dumbo - 47g - Til Hannah, Martha, Niels og Camilla

F4: Hedvig's Mozarella
Dove agouti hooded (jævn) dumbo - 51g - Til Belinda /Webmor

F5: Hedvig's Brie Dove banded husky dumbobærer fuzz - 51g - Til Sofie /Eifos

F6: Hedvig's Ricotta
Dove agouti hooded mismarked (plet) dumbobærer - 51g - Til Glenn og Grena

M1: Dove hooded dumbo - 50g - Standby

M2: Dove hooded (venstre) dumbo fuzz - 51g - Standby

M3: Hedvig's Cheddar
Dove agouti hooded mismarked dumbo - 53g - Beholder

M4: Mink hooded dumbo fuzz - 48g - Standby

M5: Hedvig's Port Salut Mink varigated notch dumbo - 54g - Til Anika Juel

Fjerde uge har ungerne fået god fart på at vokse. De er store, flotte, og friske på at møde verden. På fireugersdagen flyttede de i et større bur, så de har fået mere plads at boltre sig på, og mere at lege med. To drenge mangler et sted at bo, fordi nogle fra listen havde fundet unger andre steder, men mon ikke de også nok skal finde et fantastisk nyt hjem. Jeg har haft travlt hele pinsen, så opdateringen bliver ikke så lang, men nyd billederne!

F1: Hedvig's Parmesan Dove agouti hooded (ujævn) dumbobærer - 90g - Til Hannah, Martha, Niels og Camilla

F2: Hedvig's Danablu Dove banded husky mm dumbo - 90g - Beholder

F3: Hedvig's BabyBel Cinnamon hooded dumbo - 88g - Til Hannah, Martha, Niels og Camilla

F4: Hedvig's Mozarella Dove agouti hooded (jævn) dumbo - 93g - Til Belinda /Webmor

F5: Hedvig's Brie Dove banded husky dumbobærer fuzz - 87g - Til Sofie /Eifos
(Jeg vækkede hende for at tage billeder, og lagde ikke mærke til at hun havde søvn i øjet før nogle billeder inde. Der er altså ikke noget galt med øjet)

F6: Hedvig's Ricotta Dove agouti hooded mm (plet) dumbobærer - 90g - Til Glenn og Grena

M1: Hedvig's Crottin de Chavignol Dove agouti hooded dumbo - 98g - Til Anika Juel

M2: Hedvig's Feta Dove hooded dumbo fuzz - 93g - Til Belinda /Webmor

M3 Hedvig's Cheddar: Dove agouti hooded mm dumbo - 95g - Beholder

M4: Hedvig's Roquefort Mink hooded dumbo fuzz - 88g - Beholder

M5: Hedvig's Port Salut Mink varigated notch dumbo - 104g - Til Anika Juel

Femte uge og åh hvor er det gået stærkt. Mine små babyer er alt for hurtigt blevet store, og klar til at flyve hjemmefra. De har allesammen nået en rigtig pæn størrelse, og har allesammen fået gode hjem, hvilket gør det meget nemmere at vinke farvel til dem.

F1: Hedvig's Parmesan Dove agouti hooded (ujævn) dumbobærer - 127g - Til Hannah, Martha, Niels og Camilla

F2: Hedvig's Danablu Dove banded husky mm dumbo - 118g - Beholder

F3: Hedvig's BabyBel Cinnamon hooded dumbo - 118g - Til Hannah, Martha, Niels og Camilla

F4: Hedvig's Mozarella Dove agouti hooded (jævn) dumbo - 123g - Til Belinda /Webmor

F5: Hedvig's Brie Dove banded husky dumbobærer fuzz - 114g - Til Sofie /Eifos

F6: Hedvig's Ricotta Dove agouti hooded mm (plet) dumbobærer - 121g - Til Glenn og Grena

M1: Hedvig's Crottin de Chavignol Dove agouti hooded dumbo - 138g - Til Anika Juel

M2: Hedvig's Feta Dove hooded dumbo fuzz - 122g - Til Belinda /Webmor

M3 Hedvig's Cheddar: Dove agouti hooded mm dumbo - 133g - Beholder

M4: Hedvig's Roquefort Mink hooded dumbo fuzz - 124g - Beholder

M5: Hedvig's Port Salut Mink varigated notch dumbo - 154g - Til Anika Juel

Stamtavlen

Hedvig's Malurt
14.10.14
Buff agouti hooded db (Rbrb Roro Fzfz)
ZiluRats Ghost Rider
29.10.13
Mink berkshire dumbo (Bb Rr Rbrb)
Junior
Black berkshire husky dumbo fuzz (Mm)
Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Hell's Beelzebub
Mink hooded mm dumbo
Hedvig's Mingo
14.1.12
Mink hooded mm dumbo (Chch)
DRDk Kotoense
Cinnamon berkshire dumbo
Blackies Chandra
Mink merle hooded db
Hell's Beast
Black varigated mm headspot (Chch)
Dhiin's Yatzy
Mink capped notch
Nintendo Wii
Russian beige blazed hooded dumbo
Sweet Innocence
ca 1.1.14
Cinnamon berkshire db (Rr Rbrb Fzfz)
Ukendt Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Hedvig's Ratatosk
25.7.15
Pearl hooded dumbo (Rbrb Roro Fzfz)
ZiluRats Phoenix
30.4.14
Dove pearl berkshire dumbo
ZiluRats Betelgeuse
Black berkshire husky dumbo fuzz (Mm Rbrb)
Junior
Black berkshire husky dumbo fuzz (Mm)
Ukendt
Ukendt
Frk Vovvov
Black self dumbo fuzz
KA-Rodentry Bolche
Black self dumbo fuzz
***
Black berkshire husky dumbo (Fzfz)
Fistalnager's Baby
Mink pointed siamese berkshire dumbo
Fistalnager's ***
BE siamese dumbo
Fistalnager's ***
BE siamese dumbo
Fistalnager's ***
Mink pointed himalaya
Fistalnager's ***
Mink pointed siamese
Fistalnager's ***
Blue pointed siamese dumbo
Fistalnger's ***
Mink pointed siamese db
NH's Ayla
10.9.14
Mink berkshire db
Arnold
Black banded husky dumbo
Agouti? hooded Ukendt
Ukendt
Agouti? hooded Ukendt
Ukendt
Putte
RØ fuzz
Importeret fra Belgien Ukendt
Ukendt
Black berkshire Ukendt
Ukendt

HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen