Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


>

Hop til: . . Stamtavlen . . Parring, drægtighed og fødsel . . Første uge . . Hyggebilleder 10 dage . . Anden uge . . Hyggebilleder 17 dage . . Fjerde uge . . Femte uge

Hedvig's Kuld N

Af: NH's Ayla & ZiluRats Phoenix

Kuldet er født d. 25. juli 2015.
Navnetema: Nordiske Mytologiske Dyr. Se en liste her.
For uddybende info om nogle af dem, se her eller her.

NH's Ayla er mink berkshire, født 10.9.2014. Ved sammensætning vejede hun ca. 290g.

Ayla er en lille charmetrold, med en stor personlighed. Overfor mig er hun noget af det kærligste og mest tålmodige, mens der er to to forskellige af mine vendinder der konsekvent skal hvæses af, hvis de kommer for tæt på buret. Alle andre, kendte som fremmede, tager hun smukt imod, og leger nysgerrigt med, eller putter hos. Hun har aldrig gjort en flue fortræd, og er virkelig en af de totter der har vundet mig lidt ud over det sædvanlige. Jeg er så lykkelig for, at få et kuld med hende, så hendes vidunderlige gemyt forhåbentlig bliver ført videre.

Ayla's egen side

ZiluRats Phoenix er dove (pearl?) berkshire dumbo, født 30.4.14. Ved sammensætning vejede han ca. 640g.

Phoenix er en flot og stærk, men meget ydmyg og lidt tilbageholdende dreng. I gruppen gør han meget sjældent væsen af sig, og selvom han har mere pondus end fx Zefyr, må jeg indrømme jeg var lidt nervøs for, om han ville være for meget tøffelhelt til at blive far. Phoenix er en af de totter der stille og roligt sniger sig ind i hjertet, uden man helt lægger mærke til det. Indtil de lige pludselig en dag fylder helt gevaldigt. Min smukke, og helt igennem dejlige dreng.

Phoenix' egen side

Forventningerne til dette vidunderkuld er:
Farve: Mink, med rig mulighed for overraskelser.
Tegning: Hooded berkshire og self. Husky.
Pels: Glat og fuzz.
Ører: Dumbo og dumbobærer.

Ungernes stamtavle er her.

Ayla er en skøn lille fremadsøgende puttetøs, og Phoenix er en stor rolig kold-i-hovedet charmebamse. De to er et super lækkert match, både hvad angår farver og personlighed. Med to så skønne forældre, kan det kun blive et fantastisk kuld.

Mellem sommerplaner, ferie, livescenarier og aldersbegrænsninger, fandt jeg ti dage Ayla og Phoenix kunne gå sammen, så fødslen ville ligge i en hensigtsmæssig periode. Alt blev krydset for at det ville være nok, før vi tog til Bornholm, så jeg ikke engang kunne tjekke om vægt og mave voksede.
Heldigvis var der fin mave på tøsen da vi kom hjem, og Ayla fødte selvfølgelig den eneste nat jeg ikke var hjemme, i de dage. Men min kæreste var her, og skrev til mig kl. et natten til lørdag, at det begyndte at knirke i barselsburet. -Tro endelig ikke jeg var utålmodig efter at komme hjem den efterfølgende dag.

Fredag formiddag før fødsel vejede Ayla 404g, og var altså på +114g.

Parringen var bevidst lagt, så jeg ville være væk nogle dage, mens ungerne var små, i stedet for når de blev større, hvor de har brug for mere stimulation. Så onsdag da ungerne var fire dage gamle, tog jeg til sommerscenarie. Af samme grund blev der "hul" i opdateringerne, og kuldsiden blev lidt forsinket.
Søndag da de var otte dage gamle kom jeg hjem igen, og fik vejet og taget et par nye billeder, og herfra vil jeg opdatere som jeg plejer.

Her til venstre er ungerne et døgn gamle.

Herover og lige under er ungerne to døgn gamle. På billederne herunder er pigerne til venstre, og drengene til højre.

Anden række herunder er ungerne tre dage gamle.

Ungerne er blevet en uge, og som beskrevet ovenfor er jeg lige kommet hjem, temmelig træt og groggy. Derfor vil jeg i første omgang smide nogle gruppebilleder op fra idag, hvor de er otte dage, så I kan se hvormeget der er sket siden sidst. Om jeg får taget enkeltbilleder i løbet af ugen vil jeg ikke love, men så kommer de senest når ungerne bliver to uger, og jeg skal selvfølgelig nok spamme med flere billeder, både her og på facebooksiden.
I mellemtiden vil jeg nyde mine bløde og lækre små pelsbolde, der i denne alder bare falder i søvn i bunker hvor de bliver lagt, så længe der er lunt og trygt. Vidunderlige Ayla passer super godt på dem, uden at være overbeskyttende. Hun er fantastisk dygtig.

Det ser desuden ud til, at der udover de rødøjede overraskelser, også er kommet pearl i kuldet. Altså må Phoenix, som hans opdrætter mistænkte, være dove pearl. De rødøjede ser ind til videre ud til at være enten buff eller siamese. Til gengæld er der hverken kommet husky eller fuzz, sådan som forventet. Som altid spændende.

Som 10 dage gamle har babyerne for første gang haft besøg. Jeg tror næppe de selv var rigtig opmærksomme på det, men så fik jeg da bekræftet, at Ayla er en meget tålmodig og tollerant mortot.

Samtidig udnyttede jeg muligheden til at fange lidt billeder i bedre lys. Ikke egentlige enkeltbilleder, men lidt blandet til at vise hvad der er af lækkerheder i kuldet. Jeg er helt høj over mine overraskelser. Synes det er så vildt, at det forventede er blevet dem der skiller sig ud og er i undertal. Ind til videre et rigtig skønt og sjovt kuld.

Ungerne er blevet to uger gamle, vokser flot og har åbnet øjnene. Jeg kom først sent hjem på dagen, så ligesom ved første uge er vægt og billeder fra dagen efter ugedagen.
Ungerne er ikke så store som jeg kunne tænke mig, men har stadig en ganske fornuftig størrelse og ser flotte og velproportionerede ud. Ayla er super dygtig, passer dem godt, og er ikke overdrevent beskyttende.

Der er godt gang i de små, og har været det i nogle dage - det undervurderede jeg lidt, da jeg tog billeder, hvilket er grunden til de ikke alle er lige skarpe. Så snart de har styr på både at kravle opad og nedad tremmer kommer de over i et Zeno2, hvor der er god plads til at lege, og træne motorikken.

De første på listen har valgt, og jeg vil begynde at skrive rundt til de næste. Oplysningerne herunder vil løbende blive opdateret med navne på de kommende hjem.

Pige 1: Buff eller siamese db - 1.uge 18g - 2.uge 30g - Standby

Pige 2: Hedvig's Ratatosk Pearl hooded dumbo - 1.uge 18g - 2.uge 30g - Beholder

Pige 3: Mink berkshire dumbo headspot - 1.uge 16g - 2.uge 28g - Standby

Pige 4: Mink irish eller self dumbo - 1.uge 17g - 2.uge 29g - Standby

Dreng 1: Buff eller siamese db - 1.uge 19g - 2.uge 30g - Standby

Dreng 2: Hedvig's Nidhug Buff eller siamese dumbo - 1.uge 19g - 2.uge 31g - Til Lilje og Anne-Mette

Dreng 3: Hedvig's Fenris Mink hooded mm headspot db - 1.uge 19g - 2.uge 31g - Til Lilje og Anne-Mette

Dreng 4: Pearl berkshire db - 1.uge 20g - 2.uge 31g - Standby

Dreng 5: Hedvig's Duratror Pearl berkshire db (hvid tip) - 1.uge 19g - 2.uge 30g - Til Lilje og Anne-Mette

Dreng 6: Pearl berkshire dumbo - 1.uge 19g - 2.uge 30g - Standby

Dreng 7: Pearl irish dumbo - 1.uge 18g - 2.uge 31g - Standby

17 dage gamle fangede jeg lige lidt billeder af "perlerne", der puttede hos mig på sofaen. A.k.a. de fire pearl drenge.

Selvom de har fået god fart på, og ivrigt undersøger verden omkring sig, har de stadig alderen hvor en stor del af døgnet bruges på at sove. Og der er næppe noget mere nuttet, end nå babyer falder i søvn på en.

Jeg vælger ofte at have ungerne ude i små grupper, så mor-tot (i dette tilfælde Ayla) ikke skal savne dem alt for meget, og så er det lettest at tage dem der ligner hinanden mest på en gang, så jeg kan holde styr på at jeg når dem alle.

Fire uger gamle, og ja, jeg skylder en undskyldning for ikke at have opdateret de sidste to uger. Livet kom i vejen. Men nu er ungerne fire uger (fire en halv), og jeg har fået taget en god bunke billeder, OG fået sorteret, redigeret og lagt dem op.
Bøllerne stortrives, har taget rigtig flot på den sidste uge, og vil i weekenden være helt klar til at flyve ud i den store verden. Her bliver underligt stille når de er væk, men heldigvis ser det ud til at pigerne vil være lidt længere om at flytte end drengene, da deres kommende ejere lige skal hjem fra forskellige ferier osv., så jeg kan nå at trappe ned. Jeg vil i hvert fald nyde dem alt det jeg kan, de sidste dage jeg har dem - alle sammen.

Pige 1: Standby - treugersvægt: 49g - fireugersvægt: 86g - Buff(?) db

Pige 2: Hedvig's Ratatosk Beholder - treugersvægt: 56g - fireugersvægt: 94g - Pearl hooded dumbo

Pige 3: Standby - treugersvægt: 52g - fireugersvægt: 91g - Mink berkshire headspot dumbo

Pige 4: Standby - treugersvægt: 51g - fireugersvægt: 94g - Mink self dumbo

Dreng 1: Hedvig's Freke (Cooper) Tobias og Jørgen - treugersvægt: 57g - fireugersvægt: 100g - Buff(?) db

Dreng 2: Hedvig's Nidhug Lilje og Anne-Mette - treugersvægt: 55g - fireugersvægt: 94g - Buff(?) dumbo

Dreng 3: Hedvig's Fenris Lilje og Anne-Mette - treugersvægt: 55g - fireugersvægt: 97g - Mink hooded mismarked headspot db

Dreng 4: Hedvig's Sleipner Tobias og Jørgen - treugersvægt: 58g - fireugersvægt: 99g - Pearl berkshire db

Dreng 5: Hedvig's Duratror Lilje og Anne-Mette - treugersvægt: 55g - fireugersvægt: 95g - Pearl berkshire db (med hvid haletip)

Dreng 6: Hedvig's Gere (Zorba) Tobias og Jørgen - treugersvægt: 52g - fireugersvægt: 91g - Pearl berkshire dumbo

Dreng 7: Standby - treugersvægt: 56g - fireugersvægt: 99g - Pearl self dumbo

Fem uger gamle - tiden er gået alt for hurtigt. For første gang med dette kuld, har jeg både vejet og taget billeder på selve dagen, både for at have deres faktiske femugersvægt, og fordi de første tre drenge flyttede allerede på dagen. Og nej, det bliver aldrig lettere at sige farvel til sine babyer, selvom jeg ved de kommer til et fantastisk hjem, hos dejlige mennesker der vil passe rigtig godt på dem, og elske dem mindst lige så højt som jeg ville.

Alle babyerne er nået over 100g, men det var jeg nu heller ikke i tvivl om at de ville, efter deres fireugersvægt. Som det ind imellem ses, har de fået en kort periode, hvor de lige skal genoverveje, om verden nu virkelig ikke er farlig, men de ser ud til hurtigt at være kommet over det igen, og tøserne er sammen med deres mor flyttet ind i min pigegruppe uden problemer.

Slut med snak, nu til billeder!

Pige 1:

Buff berkshire db
(aa mm rr Rbrb Hh Dudu)
Standby
111g

Pige 2: Hedvig's Ratatosk

Pearl hooded dumbo
(aa mm Pepe Rbrb hh dudu)
Beholder
119g

Pige 3:

Mink berkshire headspot dumbo
(aa mm Rbrb Hh dudu)
Standby
117g

Pige 4:
Mink self dumbo

(aa mm Rbrb HH dudu)
Standby
124g

Dreng 1: Hedvig's Freke (Cooper)

Buff berkshire db
(aa mm rr Rbrb Hh Dudu)
Tobias og Jørgen
133g

Dreng 2: Hedvig's Nidhug

Buff berkshire dumbo
(aa mm rr Rbrb Hh dudu)
Lilje og Anne-Mette
115g

Dreng 3: Hedvig's Fenris

Mink hooded mismarked headspot db
(aa mm Rbrb hh Dudu)
Lilje og Anne-Mette
125g

Dreng 4: Hedvig's Sleipner

Pearl berkshire db, hvid haletip
(aa mm Pepe Rbrb Hh Dudu)
Tobias og Jørgen
123g

Dreng 5: Hedvig's Duratror

Pearl berkshire db
(aa mm Pepe Rbrb Hh Dudu)
Lilje og Anne-Mette
127g

Dreng 6: Hedvig's Gere (Zorba)

Pearl berkshire dumbo
(aa mm Pepe Rbrb Hh dudu)
Tobias og Jørgen
117g

Dreng 7: Hedvig's Svadilfare (Rocket)

Pearl self dumbo
(aa mm Pepe Rbrb HH dudu)
Kristine Moony Myrvold
133g

Stamtavlen

ZiluRats Phoenix
30.4.14
Dove pearl berkshire dumbo
ZiluRats Betelgeuse
Black berkshire husky dumbo fuzz (Mm Rbrb)
Junior
Black berkshire husky dumbo fuzz (Mm)
Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Frk. Vovvov
Black self dumbo fuzz
KA-Rodentry Bolche
Black self dumbo fuzz
Fredo
Black self dumbo fuzz
Levia
Agouti berkshire husky fuzz
***
Black berkshire husky dumbo (Fzfz)
***
Russian blue berkshire db
***
Black berkshire husky dumbo
Fistalnager's Baby
Mink pointed siamese berkshire dumbo
Fistalnager's ***
BE siamese dumbo
Fistalnager's ***
BE siamese dumbo
Ukendt
Ukendt
Fistalnager's ***
Mink pointed himalaya
Ukendt
Ukendt
Fistalnager's ***
Mink pointed siamese db
Fistalnager's ***
Blue pointed siamese dumbo
Ukendt
Ukendt
Fistalnager's ***
Mink pointed siamese db
Ukendt
Ukendt
NH's Ayla
10.9.14
Mink berkshire db
Arnold
Black banded husky dumbo
Agouti? hooded Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Agouti? hooded Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt
Ukendt
Ukendt
Putte
RØ fuzz
Importeret fra Belgien Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Black berkshire Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt

HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen