Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


Hop til: . . Stamtavlen . . Parring, drægtighed og fødsel . . Første uge . . Bonusvideo . . Anden uge . . Tredie uge . . Fire-ugers-video . . Femte uge

Hedvig's Kuld M

Af: RpL's Janan & NiceRats Mahatma Gandhi

Kuldet er født d. 17. januar 2015.
Navnetema: Munchkin Monsters. Liste her.

RpL's Janan er pew (pink eyed white) dumbo, født ca. 8.3.2014. Ved sammensætning vejede hun ca. 320g.

Janan er en skøn lille spilopmager, der er udstationeret her fra Tine /Rotter på Loftet. Janan og tre af hendes brødre blev adopteret som få dage gamle fra en foderavler af Rotter på Loftet, da RpL fik et kuld med kun en enkelt unge, for at holde mor-tots mælkeproduktion igang. Derfor er hendes baggrund stort set ukendt, men hendes opvækst har været helt i top, og det er tydeligt at mærke.
Janan har fra starten været en bestemt lille dame, der ikke er flov for at sige fra hvis der er noget der ikke passer hende. Jeg elsker det lille krapyl, men nøj hvor kan hun også gøre mig frustreret, når hun ind imellem vælger at skrige som mishandlede jeg hende, fordi jeg afbryder hendes springture. Janan er en smuk charmebøf der kan vinde ethvert hjerte, og hendes personlighed er noget så skøn, spøjs og uimodståelig.

Janan's egen side

NiceRats Mahatma Gandhi er black eyed siamese self dumbo rex, født 16.5.13. Ved sammensætning vejede han ca. 630g.

Gandhi var en af de lækreste, roligste, mest overvældende skønne unger jeg nogensinde har modtaget - og det efter en biltur på flere timer. Han vadede lige ind i hjertet, og har solidt beholdt en plads der siden. Som voksen er han blevet en rolig, lidt tilbageholdende, til tider konfliktsky, poterne-solidt-på-jorden, madglad, puttesyg, vidunderlig dreng. Han er aldrig involveret i ballade i gruppen, og er den lækreste nussetrold at have ude. Han er blevet lidt tyndpelset henover ryggen, så noget af det bamsede udtryk fra han var yngre er forsvundet, men som halvandetårig er det iorden, og hos ham har det altid været personligheden der gjorde indtryk hos mig.

Gandhi's egen side

Forventningerne til dette vidunderkuld er:
Farve: Himalaya, black eyed og muligvis red eyed.
Tegning: Berkshire og muligvis self. Det bliver ikke muligt at se hvad ungerne er.
Pels: Glat og rex.
Ører: Dumbo.

Ungernes stamtavle er her.

Det tog nogle forsøg og så lang tid at jeg begyndte at tvivle på det ville lykkes, før der var gevinst hos Janan og Gandhi. Faktisk blev jeg først helt sikker på at hun var drægtig 2-3 dage før fødslen. Selvom maven var stor, var hun rigtig god til at skjule den fra de fleste vinkler, og både før drægtigheden og hele første halvdel havde tøsen yoyo-vægt der gav total forvirring.
Jeg er super glad for, at det i sidste ende lykkedes. Ikke kun fordi jeg er sikker på det bliver nogle fantastiske unger, men også fordi dette kan vise sig at blive første skridt på vejen mod "hjemmelavede" danske ivory, hvilket jeg indrømmer har været en lille drøm siden jeg fik min aller første pew.
Mavebillederne herunder er fra dagen før fødsel, hvor hun var på ca. +130g.

17. januar 2015, præcis fire år efter mit første kuld tamrotter, indeholdende min første pew, fødte Janan. Vi kom hjem efter at have været ude hele dagen, omkring midnat, og jeg var meget i tvivl om den knirken jeg synes jeg hørte fra barselsburet var ren indbildning og drømmetænkning. Jeg valgte at give Janan lidt æg og ellers lade hende være, da jeg jo ikke kunne vide hvorlangt hun var. Altså blev det først i formiddags jeg lokkede hende ud med lidt lækkerier, og tillod mig et kig.
Reden er temmelig stor, men jeg tror jeg fandt alle ungerne - fire styk. Første forsigtige bud er tre piger; en rødøjet rex, en rødøjet glat, og en sortøjet glat. Og en enkelt dreng, sortøjet glat. De fire vejer tilsammen 19g.

Ungerne er blevet en uge. Undervejs har Janan både frustreret, underholdt og truet mig. De sidste to ting er meget normale - nye mødre i hormonernes vold, gør ind imellem ting der udefra kan se fjollede ud. Og det er ganske naturligt at de beskytter deres unger med de midler der nu skal til. Frustrationen kom af, at Janan byggede en enorm rede - meget imponerende - og meget svær at finde rundt i som menneske, når man forsøger at forstyrre mindst muligt. Det resulterede i, at jeg på fjerdedagen kun kunne finde tre unger, og på femtedagen kun to. Men så dukkede de da heldigvis op igen.

Ungerne er i den lille ende, kun en anelse større end krydderierne i mit forrige kuld. Jeg regner med de kommer efter det, de har jo ikke mange søskende at slås om maden med. Om ikke før, så når de begynder at spise selv. De ser lidt ekstra små ud, fordi de alle er hvide, så deres pels er ikke nær så tydelig, som hos andre et-ugers unger. Men en smule nuttethed er der nu på vej.

En lille ekstra anekdote er, at ungernes enkeltbilleder er på blå baggrund, fordi jeg har været i Tines selskab et par timer idag, og hun insisterede på konsekvent at kalde mine babyer for "skyerne", fordi de er hvide, og fordi hun ikke mener det er berettiget at kalde dem får - sådan som jeg gør - når kun en ud af fire er krøllede. Altså måtte det blive små hvide skyer på en blå himmel.

På billederne herunder er ungerne, fra venstre mod højre, to dage, fire dage, fem dage og en uge.

Pige 1: - Himalaya dumbo - (Røde øjne, standard pels) - 14g.

Pige 2: - Himalaya dumbo rex - (Røde øjne) - 13g.

Pige 3:

Black eyed himalaya dumbo
(Standard pels)

14g.

Kameraet løb tør for strøm, så I må nøjes med et enkelt billede af den smukke tøs i denne omgang

Drengen: - Black eyed himalaya dumbo - (Standard pels) - 12g.

En lille bonusvideo fra ungerne var en uge og fire dage gamle. Enjoy!

To uger gamle og jeg har været begravet i en opgave til min uddannelse, hvilket er grunden til at billederne først kommer op dagen før deres tre-ugersdag. Men derfor skal yndighederne da vises frem alligevel. Billeder og vægt er fra to-ugersdagen.

Pige 1: - Himalaya dumbo - (Røde øjne, standard pels) - 34g.

Pige 2: - Himalaya dumbo rex - (Røde øjne) - 29g.

Pige 3: - Black eyed himalaya dumbo - (Standard pels) - 31g.

Drengen: - Black eyed himalaya dumbo - (Standard pels) - 31g.

Ungerne er tre uger gamle så her kommer endnu en bunke billeder! De er "endelig" begyndt at komme ud af reden, klatre i tremmer og smage på grød, så nu står den snart på et større bur, så de kan blive mere udfordret motorisk. De er nogle hyggebørger, der de sidste par uger har haft flere forskellige gæster, og taget godt imod dem alle - og sovet på de fleste. Elskelige små snefnug.

Pige 1: - Reserveret til Gitte W. G. - Himalaya dumbo - (Røde øjne, standard pels) - 53g.

Pige 2: - Reserveret til Aske og Mia - Himalaya dumbo rex - (Røde øjne) - 52g.

Pige 3: - Reserveret til Aske og Mia - Black eyed himalaya dumbo - (Standard pels) - 51g.

Drengen: - Beholder - Black eyed himalaya dumbo - (Standard pels) - 48g.

Fire uger - blev de i forgårs, og jeg fik ikke taget billeder. I stedet får I en lille video med dem alle, som jo nok viser mindst lige så godt, hvor dejlige de alle er. Især rex-pigen er helt fremme i skoene - og er lige nu frygtelig grim-nuttet, fordi hun er ved at skifte pels, og er halvskaldet. Hun er også den eneste jeg ikke vurderede behøvede at blive særligt fremhævet i klippet, da hun klarede det udemærket selv. De tre andre hiver jeg frem, med drengen først, så pige 1, og til sidst pige 3.

Alle ungerne er reserveret. Kommende ejere, navne og fireugersvægt er noteret på femugersbillederne, for overskuelighedens skyld.

Alt for hurtigt er fem uger gået, og mine små snefnug er klar til at flytte hjemmefra. Uden at være rigtig store, har de alle nået en fin vægt, og nysgerrigheden og modet på verden fejler i hvert fald ikke noget! Ha' det godt ude i den store verden, mine små pus!

Vi starter lige med et par billeder af den smukke mor, taget på ungernes femugersdag, hvor hun vejede 376g - en god bid over sin startvægt.

Pige 1: Hedvig's Net Troll - Reserveret til Gitte W. G. - Himalaya dumbo - (Røde øjne, standard pels) - 4 uger: 86g. - 5 uger: 121g.

Pige 2: Hedvig's Tentacle Demon - Reserveret til Aske og Mia - Himalaya dumbo rex - (Røde øjne) - 4 uger: 88g. - 5 uger: 123g.

Pige 3: Hedvig's Pukachu - Reserveret til Aske og Mia - Black eyed himalaya dumbo - (Standard pels) - 4 uger: 87g. - 5 uger: 120g.

Drengen: Hedvig's Unspeakably Awfull Indescribable Horror - Beholder - Black eyed himalaya dumbo - (Standard pels) - 4 uger: 84g. - 5 uger: 128g.

Stamtavlen

NiceRats Mahatma Gandhi
16.5.13
BE siamese self dumbo rex
Horizons Nulfjæs
15.2.12.11
BE siamese berkshire dumbo
Alenya's Mersin
Agouti berkshire dumbo
Uno af Nippyland
BE siamese self db
Bebesin Forest Gump
BE siamese self db
Flying Spot Fatallté
BE siamese self dumbo rex
Alenyas Biance
Agouti berkshire dumbo
Alenyas Scooter
Himalaya dumbo rex
MR's Aurora
Amber hooded dumbo
Alenyas Kayah
RB pointed BE siamese berkshire dumbo
Tannes Simba
RB pointed siamese hooded dumbo
Alenyas Sweet William
Black berkshire dumbo satin
Vilbrandts Tofu
Russian blue berkshire dumbo
Alice in Wonderland
Russian wheaten burmese self db
Import fra Prag
Ja-B in De Rats
Burmese self dumbo
Coca Cola von Karolinka
Wheaten burmese self
GR Señorita Rose-Alita
24.10.12
BE siamese self dumbo
KungFu Cubbi
Russian blue self db rex
Angel von Bruno
Rb pointed BE siamese db
Ja-B in de Rats
Burmese self dumbo
Coca Cola von Karolinka
Wheaten burmese self
KungFu Oopsy
Russian blue self dumbo dobbeltrex
INC's La Gallette de Rois
Russian blue berkshire husky dumbo rex
Alenyas Hvorfor
Russian blue berkshire dumbo rex
KungFu Transylvia
Agoutipointed siamese self dumbo dobbeltrex
GR Cirrus Fibratus
BE siamese dumbo dobbeltrex
Blinde
Siamese dumbo rex
Vilbrands Isis
BE himalaya dumbo rex
LUX Eleanor Hovda
Siamese self dumbo teddy/rex
Ca/Al's Carolus
Black berkshire db longhair satin
LUX Mocca
BE siamese self dumbo rex
RpL's Janan
ca. 8.3.14
PEW dumbo
"Ikke nangivet"
Black hooded db
Ukendt Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt
Ukendt
Ukendt
"Ikke navngivet"
Black berkshire db
Ukendt Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt

HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen