Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


Hop til: . . Stamtavlen . . Planlægning, drægtighed og fødsel . . 1. uge . . 2. uge . . 3. uge . . 4. uge . . 5. uge

Hedvig's Kuld K

Af: Sweet Innocence & ZiluRats Ghost Rider

Kuldet er født d. 14. oktober 2014.
Navnetema: Krydderier og Krydderurter.

Kuldet sælges efter aftale med Ghost's opdrætter, på min købsaftale 2, med mulighed for avlstilladelse.

Sweet Innocence (Sweetie) er cinnamon berkshire db, født ca. 1.1.2014. Ved sammensætning vejede hun 306g.

Sweetie flyttede hjem til mig sammen med plejekuldene i febuar. Hun var ca. 7 uger, og var desværre drægtig, men klarede heldigvis sit smukke lille kuld med bravour. Sweetie er en blid, mild og dejlig lille tøs. Hun har med alderen udviklet mere personlighed, er blevet mere modig, og kan også på en god dag lave ballade. Men hun er stadig min lille uskyldige, fantastiske pige. Nusseglad, rolig, og fik jeg nævnt blid? Jeg er vild med den tøs.

Sweetie's egen side

Zilu Rats' Ghost Rider er mink berkshire dumbo, født 29.10.13. Ved sammensætning vejede han 752g.

Ghost er den smukkeste, lækreste bamse. Han har et skønt nysgerrigt, og kærligt sind. Selvom Sweetie har været mor før, har jeg valgt at hun skal have dette kuld, før hun bliver 10 mdr. Dette fordi hun kun var 3 mdr da hun fik første kuld, så det er nu 5 mdr siden de blev fravænnet. Det betyder, at Ghost ved sammensætning kun er nået at blive lige knapt 11 mdr gammel, men hans familie taget i betragtning, føler jeg mig helt overbevist om, at det ikke medfører nogen forøget risiko for overraskelser. Michell /ZiluRats har selvfølgelig været med inde over beslutningen.

Ghost's egen side

Forventningerne til dette drømmekuld er:
Farve: Mink og cinnamon.
Tegning: Hooded, berkshire og self.
Pels: Glat og fuzz.
Ører: Dumbo og dumbobærer.

Ungernes stamtavle er her.Jeg er vild med farverne mink og cinnamon så at få mulighed for at lave et helt kuld af sådan nogle smuksakker, med to så fantastiske personligheder som Sweetie og Ghost er en drøm. Lidt tilfældigt er de begge fuzz-bærere, og jeg har derfor haft Michell fra Zilu Rats med i planlægningen fra starten - mere end bare fordi hun er Ghost's opdrætter. Michell vurderede Sweeties fuzz-søn fra første kuld, for at have en ide om de gener hun bærer på, og hun vil komme og se og vurdere ungerne når de er født, udover selvfølgelig at være klar med råd og hjælp, hvis det bliver nødvendigt.

Mavebillederne her er fra den 20. dag efter parring.

Ghost er fra en familie der avler rigtig godt og nemt. Og siden Sweetie allerede havde været igennem det hele en gang, synes jeg jeg kunne tillade mig at tage den med ro, og bare stole på mine skønne dyr. Ikke at det ikke er min normale taktik, men nogle gange holder man vel mere øje end andre. Michell fik ret mht. Ghost. Een løbetid skulle der til, så havde han gjort sit job, og Sweetie var drægtig. Og hun tog stille og roligt og forudsigeligt på, uden at snyde eller skabe tvivl undervejs. Skønt!
20 dage efter observeret parring kom hun i barselsbur, selvom det ikke rigtig var gået op for hende, at hun var drægtig. Men jeg ville nu alligevel give hende et par dage til at lære buret at kende, og vænne sig til at være alene. 21 dage efter parring var hun på +114g, med stor flot mave. Og 22 dage efter parring begyndte hun endelig at bygge rede, for i skrivende stund at være igang med at føde sine unger. Jeg kan høre pippen fra reden, og hvis ikke jeg skrev, ville jeg sidde på mine hænder i utålmodighed. Er ubeskriveligt spændt på hvad og hvormange hun giver. Glæder mig til jeg kan tillade mig at kigge.

Et par timer efter fødslen fik jeg lov at kigge og fandt 13 smukke sprællende og en enkelt død unge. Første bud er 6 tøser og 7 knægte, en fuzz af hvert køn og resten glatte. Ungerne vejer kun 5,5g i gennemsnit, men er også født på 22. dagen, og de skal jo nok hurtigt komme efter det.
På stribebilledet er det pigerne til venstre, drengene til højre, og de to fuzz i midten.

Et par hurtige billeder fra ungerne var 1 dag gamle

Tre dage gamle fik jeg lige lov at snuppe et par billeder igen. Igår gav Sweetie høfligt besked om, at hun ikke var i humør til at jeg nussede rejer, så vi tog en hviledag. Idag lokkede jeg med grød, og fik charmet hende nok til at få lov at pille lidt. Babyerne har taget en trediedel af deres egen kropsvægt på, på tre dage. Jeg kan ikke helt huske hvor stærkt det plejer at gå her de første dage, men de startede ret små, og er i hvert fald synligt større nu. De kan snart ikke være i en enkelt hånd længere.

Herunder er til venstre to smuklinger der demonstrerer hvormeget forskelligt man kan se selv på helt små rejer. Til venstre den rødøjede, glat dreng. Til højre fuzz-pigen, sortøjet. Og så et meget forsigtigt bud på, at han er topøret, og hun er dumbo.
Billedet herunder til højre er to man allerede nu kan se bliver hoodede. Glæder mig til at se hvad resten bliver, men det tager jo lidt længere tid før man kan se farve på mink og cinnamon, end hvis der var black og agouti i kuldet.

Fem dage gamle og fulde af spræl. Den rødøjede dreng er åbentbart også hooded, og de to andre hoodede er hhv en hun og en han. Alle tre glatte. Resten tør jeg ikke påstå jeg kan kende fra hinanden endnu, og tror også jeg får min sag for, hvis jeg vælger at tage enkeltbilleder på første ugedag.

Dette kuld er født en dag tidligere end jeg er vant til, og vejede også en bid mindre ved fødslen end jeg ellers har oplevet. Derudover synes jeg ikke de er nær så store eller udviklede som unger plejer at være når de er omkring en uge, men de er smukke og virker sunde og raske, så mon ikke de kommer efter det. Dejlige er de i hvert fald.

Jeg synes det er vildt nuttet, hvordan små rejer kravler rundt og putter sig ind imellem hinanden, så tænkte jeg ville dele det med jer. Synes man kan genkende meget af deres skubben-ind-under-hinanden hos voksne tamrotter.

Første uge, men I bliver altså snydt for enkeltbilleder i denne omgang. Puslingerne har nået en gennemsnitsvægt på lige over 12g. De tager fint på, men er stadig mindre end jeg er vant til. Og de har ikke pels nok endnu, til at jeg kan bedømme dem ordentligt, og forsøge at kende dem fra hinanden, så enkeltbilleder kommer senere.

Herunder er hannerne til venstre, øverst dem der er lette at kende, hooded, rødøjet og fuzz. Nedenunder dem der stadig er ret ens.
Højre kolonne er hunnerne øverst og de to fuzz, en han og en hun, nederst.

To dage oveni så blev ungerne store nok til at farverne kom ordentligt frem. Gennemsnitsvægten er nu lige knapt 15g/stk, og kameraet kom frem igen.

Fuzzerne har ikke så meget pels som de andre, men jeg håber de får lidt mere før de smider det igen, så jeg kan nå at se hvilke farver de har. Og så har der vist sig endnu en overraskelse i kuldet, udover den rødøjede dreng. På ugebillederne lagde den opmærksomme læser måske mærke til, at et par af ungerne var mere blå end brune. Og det er blevet endnu tydeligere nu. Bare se billederne fra idag.

Her til højre er de de to fuzz. En han og en hun, af endnu ubestemte farver.

Mink: To hanner og en hun. Den hoodede er en han.

Cinnamon: Tre hunner og en han. Den hooded mm er en hun.

Dove?: To hanner og en hun. Dove er bedste bud lige nu, og jeg er ikke sikker på om/hvilke der er agouti.

Rødøjet: En han. Hooded, og bedste bud er enten mink/cinnamonpointet siamese eller mink-fawn/beige.

Pigerne: Alle seks. Mink - 3 x cinnamon - dove - fuzz.

Drengene: Alle syv. 2 x dove - rødøjet - 2 x mink - cinnamon - fuzz.

To uger gamle og stadig lidt små i det, men ikke desto mindre var flere begyndt at åbne øjnene på dagen. Lækre små hjerteknusere, jeg ikke har den fjerneste anelse om hvordan jeg skal kunne vælge imellem! Jeg er så positivt overrasket over det her kuld - selvom det ikke burde være muligt, da jeg i forvejen havde høje forventninger og glædede mig som en tosse til unger af de forældre. Men der er nogle skønne sjove overraskelser, Sweetie er fabelagtig - passer godt på ungerne OG lader mig nusse, pille og blande mig, og så er der jo ungerne selv. Men dem skal jeg vist ikke prøve at beskrive med ord. Lad mig hellere smide en bunke billeder efter jer. God fornøjelse!

Pige 1 - Cinnamon berkshire/self db - 26g.

Pige 2 - Dove/cinnamon berkshire/self dumbo fuzz - 20g.

Pige 3 - Cinnamon hooded mismarked dumbo - 24g.

Pige 4 - Mink berkshire db - 26g.

Pige 5 - Cinnamon berkshire dumbo - 24g.

Pige 6 - Dove (agouti?) berkshire db - 26g.

Dreng 1 - Mink berkshire db - 20g.

Dreng 2 - Dove self dumbo - 20g.

Dreng 3 - Mink/dove berkshire/self dumbo fuzz - 23g.

Dreng 4 - Cinnamon berkshire db - 27g.

Dreng 5 - Amber/fawn+cinnamon hooded db - 24g.

Dreng 6 - Dove agouti berkshire dumbo - 23g.

Dreng 7 - Mink hooded dumbo - 22g.

Tre uger gamle og fulde af ballade. Stakkels Sweetie er for alvor kommet på arbejde, og udnytter enhver chance hun får, for en lille lur eller en spisepause. Bøllerne er alle vejne, oppe og nede, og vender hun sig ikke selv så de kan komme til maden, vender de hende da bare. Hun er helt holdt op med at forsøge at holde styr på dem, så så snart Kowalski og Torion er færdige i parringsburet, kommer Sweetie og ballademagerne over hvor der er noget mere plads at boltre sig på. Bisserne er stadig til den lille side, men spiser rigtig godt selv nu, og er flotte, friske og velproportionerede, så jeg er ikke bekymret. Med deres charme vil jeg ikke engang brokke mig, hvis et par af dem er nødt til at blive her et par dage over de 5 uger, før de flytter. Elskelige små bøffer.

Pige 1:

Standby
Cinnamon self db
43g

Pige 2:

Standby
Cinnamon self dumbo fuzz
39g

Pige 3:

Standby
Cinnamon hooded mm headspot (2-3 hvide hår) dumbo, med stor kysseplet
43g

Pige 4:

Standby
Mink berkshire db
44g

Pige 5:

Standby
Cinnamon berkshire dumbo
42g

Pige 6:

Standby
Dove berkshire db
41g

Dreng 1:

Standby
Mink berkshire db
36g

Dreng 2:

Standby
Dove self dumbo
40g

Dreng 3:

Standby
Dove self dumbo fuzz
41g

Dreng 4:

Standby
Cinnamon berkshire db
45g

Dreng 5:

Standby
Cinna-fawn hooded db
46g

Dreng 6:

Standby
Dove agouti berkshire dumbo
44g

Dreng 7:

Standby
Mink hooded dumbo, med kyssepletter
42g

Fire uger gamle har de nu fået alvorligt ild i halen. De er over det hele, og det kræver noget mere overtalelse at få dem til at sove på en. Det kan stadig lade sig gøre dog, og de ligger også stadig gerne og gnasker tænder på gæsterne. Med en gennemsnitsvægt på 76,6g, er de også endelig så småt ved at komme efter det.
Gennemgangen af listen er desværre blevet ret forsinket denne gang, og jeg ved at nogle stykker er nået at blive frustrerede. Det er selvfølgelig iorden at skrive eller ringe til mig, og jeg skal nok skynde mig, nu ungerne allerede er fire uger. De første har valgt, og resten hører fra mig meget snart. Der er flere grunde til forsinkelsen, og jeg undskylder og beder om bare lidt mere tålmodighed.

Pige 1 - Hedvig's Citronmelisse - Cinnamon self db - 75g - reserveret til Loni Jeppesen.

Pige 2 - Hedvig's Mynte - Cinnamon self dumbo fuzz - 75g - reserveret til Tilde og Johan.

Pige 3 - Hedvig's Gurkemeje - Cinnamon hooded mismarked headspot dumbo - 81g - reserveret til Loni Jeppesen.

Pige 4 - Hedvig's XX - Mink berkshire db - 75g - reserveret til Margrethe Werk.

Pige 5 - Hedvig's Safran - Cinnamon berkshire dumbo - 70g - Reservering annulleret.

Pige 6 - Hedvig's XX - Dove berkshire db - 70g - reserveret til Margrethe Werk.

Dreng 1 - Hedvig's Lakrids - Mink berkshire db - 67g - reserveret til Kristine Myrvold.

Dreng 2 - Hedvig's XX - Dove self dumbo - 74g - reserveret til Anika Juel.

Dreng 3 - Hedvig's Fennikel - Dove self dumbo fuzz - 76g - reserveret til Michell, udstationeres til Helle.

Dreng 4 - Hedvig's Timian - Cinnamon berkshire db - 86g - reserveret til Kristine Myrvold.

Dreng 5 - Hedvig's Malurt - Cinna-fawn hooded db - 84g - beholder.

Dreng 6 - Hedvig's Humle - Dove agouti berkshire dumbo - 83g - beholder.

Dreng 7 - Hedvig's XX - Mink hooded dumbo - 80g - reserveret til Anika Juel.

Fem uger gamle, dagen der altid kommer alt for hurtigt. De tre første flyttede allerede på dagen. Det bliver nok aldrig mindre hårdt at sige farvel til sine babyer, men i det mindste var det helt tydeligt på de nye ejere, at mine babyer vakte stor glæde, og vil blive holdt usigeligt meget af - så kan jeg ikke andet end vinke farvel med et smil. Og så selvfølgelig gå ind og give mine to skønne beholder-drenge et ekstra kys hver.
Alle ungerne nåede trecifret vægt, men de har også tømt madskålen næsten hurtigere end jeg kunne nå at fylde den de sidste dage. Elsker at se hvor hurtigt de udvikler sig, og hvormeget personlighed de finder frem, især den sidste uge. Hav det godt ude i den store verden, mine små pus!

Pige 1:

Hedvig's Citronmelisse

Reserveret til Loni Jeppesen
Cinnamon berkshire db
118g

Pige 2:

Hedvig's Mynte

Reserveret til Tilde og Johan
Cinnamon self dumbo fuzz
107g

Pige 3:

Hedvig's Gurkemeje

Reserveret til Loni Jeppesen
Cinnamon hooded mm headspot dumbo
126g

Pige 4:

Hedvig's Rosmarin

Reserveret til Margrethe Werk
Mink berkshire db
114g

Pige 5:

Hedvig's Safran

Reservering annulleret
Cinnamon berkshire dumbo
106g

Pige 6:

Hedvig's Persille

Reserveret til Margrethe Werk
Dove berkshire db
116g

Dreng 1:

Hedvig's Lakrids

Reserveret til Kristine Myrvold
Mink berkshire db
109g

Dreng 2:

Hedvig's Peber

Reserveret til Anika Juel
Dove self dumbo
115g

Dreng 3:

Hedvig's Fennikel

Reserveret til Michell /Zilu, Udstationeres til Helle /Nice
Dove berkshire dumbo fuzz
110g

Dreng 4:

Hedvig's Timian

Reserveret til Kristine Myrvold
Cinnamon berkshire db
132g

Dreng 5:

Hedvig's Malurt

Beholder
Cinna-fawn hooded db
130g

Dreng 6:

Hedvig's Humle

Beholder
Dove agouti berkshire dumbo
127g

Dreng 7:

Hedvig's Chili

Reserveret til Anika Juel
Mink hooded dumbo
123g

Stamtavlen

Zilu Rats' Ghost Rider
29.10.13
Mink berkshire dumbo, chokolate-, fawn- og russian blue bærer
Junior
Black berkshire husky dumbo fuzz, minkbærer
Ukendt Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Hell's Beelzebub
Mink hooded mm dumbo
Hedvig's Mingo
Mink hooded mm dumbo, siamesebærer
DRDk Kotoense
Cinnamon berkshire dumbo
DRDk Teddy
Cinnamon berkshire dumbo
DRDk Dusty
Mink self dumbo
Blackies Chandra
Mink merle hooded db
Willow
Mink berkshire, fawnbærer
MR M/F Agata
Mink hooded dumbo, fawnbærer
Hell's Beast
Black varigated mm headspot, siamesebærer
Dhiin's Yatzy
Mink capped notch
Mink rex
Dhiin's Wikipedia
Black patched
Nintendo Wii
Russian beige blazed hooded dumbo
Russian blue blazed berkshire dumbo
Russian beige berkshire
Sweet Innocence
ca. 1.1.14
Cinnamon berkshire db, fawn- og fuzzbærer
Ukendt Ukendt Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt

HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen