Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


Hop til: . . Stamtavlen . . Planlægning, drægtighed og fødsel . . Første uge . . Anden uge . . Tredie uge . . Fjerde uge . . Femte og sjette uge

Hedvig's Kuld I

Af: DragonRats Nymphadora Tonks (Nymphen) & Hedvig's Willie The Giants (Willie)

Kuldet er født d. 20. september 2013.
Navnetema: Italienske storbyer. Liste - Kort.

Kuldet sælges på min købsaftale 1.

DragonRats Nymphadora Tonks er russian blue varigated, født 9.12.12. Ved sammensætning vejede hun 317g.

Nymphen er en energisk lille tøs der altid er klar på eventyr. Hun nyder opmærksomhed, kommer styrtende til lågen, og bliver aldrig fornærmet. Hun har sjældent tid til at sidde stille, men uddeler gerne kys i farten. Nymphen er en meget charmerende og fin lille dame, som slet ikke er til at stå for.

Nymphen's egen sideHedvig's Willie The Giant Er Black berkshire husky dumbo rex, født 28.10.11. Ved sammensætning vejede han 600g.

Willie er en af Disneyskurkene fra mit D-kuld, og levet helt op til deres samlede ry. Der var desværre kun fire unger i D-kuldet, og jeg håber at udvidde familien lidt mere nu hvor Willie bliver far. Magen til fingerslikkende, opmærksomhedssøgende, puttende hyggebørger skal man lede længe efter.

Willie's egen sideForventningerne til dette drømmekuld er:
Farve: Black og russian blue.
Tegning: Hooded og berkshire. Muligvis varigated og/eller self.
Pels: Glat og rex.
Ører: Dumbobærer, muligvis dumbo.

Ungernes stamtavle er her.Mange muligheder blev gennemgået før beslutningen om dette kuld blev taget. Det var vigtigt for mig at føre familien fra mit D-kuld videre, men efter nogle uforudsete forhindringer, var det pludselig ikke sikkert hvor lang tid jeg ville have til at gøre min drøm til virkelighed. Det var derfor fantastisk da det hele pludselig kunne gå op, og Nymphen kunne føre min dejlige familie videre. Jeg glæder mig utrolig meget til at se kombinationen af de to fantastiske temperamenter i virkeligheden. Som jeg skrev da kuldet først blev præsenteret: Willie er en skøn dreng jeg har fået hjem igen for nylig. Hans far og hans bror - min beholder fra kuldet - var to af de mest fantastiske tamrotter jeg har kendt, og jeg håber at føre familiens lækre sind videre med denne parring. Nymphen er en lille charmetrold. Hun er ikke så slasket som Willies familie, men har til gengæld bunkevis af kærlighed at dele ud af.

Jeg tør endelig tro på at der virkelig er et kuld på vej. Det er længe siden jeg har haft "rigtigt" kuld, da Månes enebarn helt ærlig ikke føltes som sådan, selvom Hadiya var nok så skøn en lilleput.

Nymphen har fin rund mave, og er på billederne her (d. 17/9) på +91g siden sammensætning. Jeg observerede ingen parringer, men hun kan føde fra d. 19/9, og mit personlige bud er d. 21/9.

Det pipper i barselsburet så det gør ikke helt så meget at min aftale her til eftermiddag blev aflyst. Jeg skal hjem og se hvad Nymphen har til mig.

Om formiddagen fredag d. 20/9 kunne min kæreste pludselig høre at det "knirkede" fra barselsburet. Jeg hørte ikke noget da jeg tog afsted om morgenen. Nymphen nåede op på +111g aftenen før fødsel.

Otte små vidundere har hun født, og første hurtige gæt på køn siger tre knægte og fem tøser. Både mor og unger har det godt, og selvom hun lige skulle holde øje med hvad jeg lavede, fik jeg lov at tage et hurtigt kig. Billederne herunder er fra dagen efter, altså hvor ungerne er ca. et døgn gamle. Øverst dem alle, og nedenunder de formodede tøser til venstre og knægte til højre.

Tre dage gamle og ved at få farve. Skønne og flotte. Nymphe er super dygtig, og henter da bare sine unger når hun synes det må være på tide jeg er færdig med at kigge.

Og I skal selvfølgelig ikke snydes for et lille kig også.

Til højre her alle sammen sammen. Nedenunder til venstre tøserne og til højre knægtene - som det (stadig) ser ud nu.

Fem dage gamle og jeg har forsøgt mig med et gæt på hvad ungerne er. Det er kun et gæt, men here goes: f1: russian blue hooded mm rex (db) , f2: russian blue berkshire (du) , f3: russian blue berkshire rex (db) , f4: black berkshire (du) , f5: black berkshire (du) , m1: russian blue hooded (db) , m2: russian blue berkshire (du) , m3: russian blue berkshire (du).

Til højre her har jeg forsøgt at lægge dem i farveorden, men de møver allerede godt rundt. Nedenunder til venstre de seks russian blue og til højre de to black.

Første uge er gået, og alle ungerne er flotte og dejlige. En enkelt tøs, der har været lidt mindre end de andre fra starten, halter stadig lidt efter, men vokser pænt. Nymphe er super dygtig, og passer rigtig godt på sine babyer, jeg har intet at klage over.

Billeder og vægt herunder er fra ungernes 9. dag, da jeg grundet uddannelse, bestyrelsesmøde og familiearrangement ikke havde tid før. Men det gør dem jo heller ikke mindre dejlige.

F = female = hun. M = male = han.

F1: 16g. Russian blue hooded mm db rex

F2: 21g. Russian blue berkshire dumbo

F3: 19g. Russian blue berkshire db rex

F4: 20g. Black berkshire dumbo

F5: 20g. Black berkshire dumbo

M1: 21g. Russian blue hooded db

M2: 20g. Russian blue berkshire dumbo

M3: 20g. Russian blue berkshire (/self+) dumbo

Anden uge og ungerne er nu begyndt at åbne øjnene. Billeder og vægt er fra ugedagen, men i skrivende stund er ungerne 16 dage, og har alle åbnet øjnene og er begyndt at vise interesse for når der sker noget omkring dem. De er nogle dejlige små bøller, og Nymphe er ved at opgive at holde reden så perfekt lukket som hun ellers har gjort. Jeg nyder at det giver mig bedre mulighed for at smugkigge, og være lidt med i løbet af dagen.

Bøllerne er i den lette ende ved denne vejning, så jeg vil få lidt mere fokus på at Nymphe får alt hvad hun kan udnytte. Og så håber jeg det retter sig, om ikke før, så når ungerne begynder at spise selv.

Før nogen spørger - nej, jeg har endnu ikke fået besluttet hvilke unger jeg selv beholder, og "valget" er derfor ikke sat igang endnu. I hører så snart jeg får bestemt mig.

F = female = hun. M = male = han.

F1: 27g.

Russian blue hooded mm db rex

Den lille tøs er stadig lidt mindre end resten, men følger godt med, og er mindst lige så nysgerrig og eventyrlysten som sine søskende.

F2: 33g.

Russian blue berkshire dumbo

F3: 30g.

Russian blue berkshire db rex

F4: 32g.

black berkshire dumbo

F5: 32g.

Black berkshire dumbo

M1: 33g.

Russian blue hooded db

M2: 30g.

Russian blue berkshire dumbo

M3: 32g.

Russian blue berkshire (/irish?) dumbo

Tredie uge og nu er Nymphe og ungerne flyttet i et større bur med en noget mere underholdende indretning end barselsburet, og masser af udfoldelsesmuligheder. De var ikke mange dage over to uger, da bøllerne begyndte at være interesserede i grøden og de andre lækkerier Nymphe fik ind.

Billeder og vægt herunder er fra dagen efter ungernes 3-ugersdag.

F = female = hun. M = male = han.

F1: 50g. Russian blue hooded mm db rex

F2: 56g. Russian blue berkshire dumbo

F3: Genova 52g. Russian blue berkshire db rex Beholder

F4: Venezia 57g. Black berkshire dumbo Til Helle /NiceRats

F5: Milano 54g. Black berkshire dumbo Til Kamilla Pedersen

M1: Livorno 62g. Russian blue hooded db
Til Julianne og Lisa

M2: 55g. Russian blue berkshire dumbo

M3: Torino 57g. Russian blue berkshire (/irish?) dumbo Beholder

Fjerde uge og I må virkelig undskylde at billederne først kommer op nu. Billeder og vægt er fra ungernes 29. dag (4 uger +1).
Bøllerne og Nymphe har det alle rigtig godt, laver ballade, slikker fingre og er underskønne. Der er ild i halerne, men flere af ungerne er også allerede gode til at splatte helt ud og putte, når de bliver nusset. Her bliver frygtelig stille når de flytter.

F = female = hun. M = male = han.

F1: 81g. Russian blue hooded mm db rex Til Jeanett

F2: 85g. Russian blue berkshire dumbo Til Jeanett

F3: Genova 79g. Russian blue berkshire db rex
Beholder

F4: Venezia 83g. Black berkshire dumbo
Til Helle /NiceRats

F5: Milano 83g. Black berkshire dumbo
Til Kamilla Pedersen

M1: Livorno 99g. Russian blue hooded db
Til Julianne og Lisa

M2: 86g. Russian blue berkshire dumbo

M3: Torino 96g. Russian blue berkshire (/irish?) dumbo
Beholder

Femte og sjette uge blev temmelig domineret af min eksamen. Ungerne har selvfølgelig fået tid, nus og opmærksomhed, men opdateringerne herinde blev nedprioriteret. Det håber jeg der er forståelse for. Nu er jeg endelig godt ude på den anden side, og en del af ungerne er også allerede flyttet. I mellemtiden har jeg samlet både 5 og 6-ugers vægt, og der blev også taget en omgang billeder da ungerne var 6 uger. Og I skal da ikke snydes! -selvom det er lidt forsinket. God fornøjelse!

F = female = hun. M = male = han.

F1: Napoli 104 / 145g. Russian blue hooded mm db rex
Til Jeanett

F2: Firenze 108 / 143g. Russian blue berkshire dumbo
Til Jeanett

F3: Genova 90 / 135g. Russian blue berkshire db rex
Beholder

F4: Venezia 101 / 146g. Black berkshire dumbo
Til Helle /NiceRats

F5: Milano 108 / 152g. Black berkshire dumbo
Til Kamilla Pedersen

M1: Livorno 138 / 189g. Russian blue hooded db
Til Julianne og Lisa

M2: Roma 121 / 167g. Russian blue berkshire dumbo
Til Pernille og Ea

M3: Torino 141 / 204g. Russian blue berkshire (/irish?) dumbo
Beholder

Stamtavlen

Hedvig's Willie the Giant
28.10.11
Black berkshire husky dumbo rex
GR Schollar (Bertil)
19.3.10
Black berkshure husky dumbo
GR Antonio
Russian blue husky db
SUN Faust
Black self dumbo
SUN Shin
Russian blue agouti self dumbo
SUN Nickle
Black self dumbo
GR Smaragd
Russian blue self db rex
JAW Lipton
Russian blue self rex
SUN Piaf
Russian blue self dumbo
GR Bast
Black berkshire dumbo
GR Malekit
Russian blue irish db rex
JAW Lipton
Russian blue self rex
SUN Shin
Russian blue agouti self dumbo
Alenya's Epona
Blue berkshire longhair satin dobbeltvelveteen db
Cara's Sweety White Russian
Himalaya longhair satin velveteen dumbo
Sigge's Killer Queen
Russian blue berkshire db
StarRats Curly Zasia
3.12.10
Russian blue agouti hooded dumbo rex (ro)
Vilbrandts Peperino
Russian blue berkshire dumbo rex
Nilles Torino
Russian silver hooded dumbo
Lutari
Black hooded dumbo
Hartmanns Candy
Russian blue hooded dumbo
GR Athalie
Russian blue self dumbo
SUN Faust
Black self dumbo
GR Smaragd
Russian blue self rex
MJ-Rotters Amber
Agouti berkshire dumbo rex
Ukendt Ukendt
Ukendt
Strøhs Kiara
Agouti berkshire db rex
Gnaverlands Jonas
Russian blue self rex
Cory's Anabel
Agouti hooded dumbo rex
DragonRats Nymphadora Tonks
9.12.12
Russian blue varigated db
Dumbo-Rats Oberst Ditlev Hackel
24.5.11
Black hooded mm db (d rb)
Røntveds Diego
30.4.10
Black varigated notch db
Pirats Zyklop (Groomy)
1.2.09
Mink varigated spotted dumbo
Benny
Zenobia og Tazmanie
Baby Ukendt
Ukendt
Dumbo-Rats Bianca
2.4.10
Mock mink berkshire dumbo
Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Gucci
Jan./feb.(?) 2012
Agouti berkshire db (d rb)
Ukendt Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt

HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen