Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


Hop til: . . Stamtavlen . . Parring og fødsel . . Første uge . . Anden uge . . Tredie uge . . Fjerde uge . . Femte uge . . Sjette uge . . Syvende uge

Hedvig's Kuld H

Af: Regnbuens Agermåne & Hedvig's Shepherd Book.
Kuldet er født d. 11. april 2013.
Navnetema: Herligheder med "H"

"Kuldet" består af en enkelt unge, og der kommer derfor ingen til salg.

Regnbuens Agermåne er cinnamon self dumbo, født 7.5.12. Ved sammensætning vejede hun ca. 300g.

Måne er den mest charmerende lille prinsesse. Hun er en ninja til at stikke af, så snart en låge står åben mere end et par sekunder, men hun kommer altid tilbage og vil snakke, og bare jeg bøjeg mig til gulvet og taler til hende kommer hun løbende. Hun har den lækreste bløde pels, det blideste mest vidunderlige sind, og jeg har flere der har mødt hende, der omtaler hende som "deres".

Måne's egen side

Hedvig's Shepherd Book er mink eller cinnamonpointed himalaya berkshire dumbo, født 14.1.12. Ved sammensætning vejede han ca. 585g.

Book er en helt igennem rolig fyr, der dog efter gruppen er skrumpet drastisk, ser ud til at have overtaget alphaposten. Han har i den forbindelse taget nogle ture med den "unge" Skipper, men det er jo hvad der må forventes. Alt i alt klarer han opgaven rigtig flot, i betragtning af, at hans sind ellers slet ikke pegede i den retning. Det ligger ikke til Book at tage sig af verdens genvordigheder. Venner med alle, en god plads i midten af bunken, og altid til salg for nus. Men selvom man kun er tre, er der jo stadig en der er nødt til at bestemme. Og jeg er stolt af, hvor flot Book håndterer ansvaret.

Book's egen side

Forventningerne til dette drømmekuld er:
Farve: Mink og cinnamon. Mulighed for himalaya og siamese.
Tegning: Berkshire, muligvis self.
Pels: Glat.
Ører: Dumbo.

Ungens stamtavle er her.

Jeg må hellere begynde med starten. Første gang smuksakkerne var sat sammen, så jeg parringer efter et par dage, og Måne tog hurtigt lidt på. Så snart hun blev taget fra smed hun dog de ekstra gram igen, så det har bare været parringsbursluksus.

Lækkerbidsknerne blev sat sammen igen d. 19.3, og jeg så parringer samme dag. Denne gang lod jeg dem gå sammen lidt længere, da hun jo snød mig første gang. Jeg så parringer igen d. 30.3, og begyndte at blive bekymret for hvorvidt de begge var frugtbare. Hun begyndte at tage mere på, og 8.4 begyndte jeg at kunne se lidt mave, og turde håbe. Udfra sidst observerede parringer forventede jeg fødsel d. 22.4.

Om eftermiddagen d. 11.4 sad jeg og skrev på en skoleopgave. Jeg holdt en pause og gik forbi pigernes tower, hvor jeg hørte en piben der ikke passede ind. Min første tanke var, at hvis en af pigerne sagde sådan måtte den være helt gal. Og så ramte tanken mig, at det lød præcis som en reje.

Jeg havde desværre ret i hvad lyden kom af. I en strimmel delvist nedgnavet køje lige indenfor lågen, lå Måne men en nyfødt baby. Jeg fik lokket de andre tøser væk, klippet den del af køjen hun brugte fri, og flyttet rede, unge og Måne over i et barselsbur. Jeg fandt to døde unger ved reden, den ene hel og pæn, den anden halv.

Fire-fem timer senere kiggede jeg til dem. Ungen peb med samme volumen, var varm, fin og havde lille mælkemave. Måne fik et halvt hårdkogt æg med skal. Hun virkede generelt meget fattet og u-stresset. Jeg krydser for, og håber på, at Måne bliver ved at producere mælk nok til den lille.

Et lille døgn efter jeg fandt dem, vejede ungen 7g., og I skal da ikke snydes for billeder af mirakelungen, en dag gammel.

Første uge er gået og det lille enebarn lever endnu. Det ser forresten ud til at være en lille siamese pige.
Hun vokser ikke nær så hurtigt som normalt, så jeg er stadig i tvivl om, om Måne stimuleres nok til at passe hende optimalt. Men hun lever endnu, og ser fin og rigtigt proportioneret ud, så mon ikke hun kommer efter det. Jeg har fra starten gjort mig klart, at hvis hun ikke klarede den første uge, så var der ikke noget jeg kunne gøre ved det. Men det gjorde hun! Hun er en fighter, og jeg smiler hver gang jeg hører hende gøre opmærksom på sig selv.

Her er først to billeder af skønheden 4 dage gammel. Her vejede hun 9g.

Og her to billeder af hende 8 dage gammel. På ugedagen vejede hun 13g.

Nu tør jeg godt offentliggøre H-"kuldet" officielt. Mit lille unikum er her endnu, super fin og super lækker. Hun vejer idag, 10 dage gammel, 19g. så det går stødt den rigtige vej. Og her er selvfølgelig et billede.

Jeg er stadig temmelig forundret over, at Måne lod sig parre 11 dage drægtig, ærgelig over, at kuldet var så lille at hun viste så få og små tegn, og lidt skuffet på mig selv, over at jeg ikke så de tegn der var. Men jeg nyder min lille skønhed, og Måne tager det hele så roligt, at jeg er mere nervøs for at hun glemmer tøsebarnet, end at hun nogensinde kan blive for stresset til at passe hende optimalt.

To uger gammel og nu oppe på 27g. Billederne er fra 16. dagen. Mink-/cinnamonpointed siamese self dumbo. Og hun bliver boende her.
For første gang har jeg set Måne flytte rundt på sin unge. Selv som reje kunne jeg ikke få Måne til at tage tøsebarnet fra min hånd. Hun er tilsyneladende bare aldeles tillidsfuld, men hvor gjorde det mig dog nervøs i starten, at hun slet ikke forsvarede sin unge.
Den lille skønhed (der endnu ikke har fået navn), er en charmetrold helt på niveau med sine forældre. Første øjensprække så jeg allerede på 12. dagen, og da hun fyldte to uger havde hun krudt bagi og var over hele buret. Måne skal være glad for der kun er een at holde styr på. Og alligevel faldt lillepigen i søvn i min hånd da jeg stod med hende lidt. Hun splattede helt ud, og lod sig bare nusse. Hvis jeg ikke var smeltet i forvejen, ville det da være aldeles uimodståeligt.

Tre uger og nu oppe på 42g. Og så har hun endelig fået et navn! Hedvig's Hadiya, der betyder "Gave".
Jeg tror Måne er begyndt at kede sig i det lille bur, med kun lille-pigen til selskab. Jeg bruger normalt ikke hygge-tanter i barselsburet, men jeg tror jeg flytter dem i et større bur i weekenden, og ser om en af tøserne kan fungere hos dem.

Lyset i videoen er ikke så godt, men synes stadig det er en fin demonstration af hendes nuttethed. Helt som sin mor, er hun ikke nervøs for noget som helst, og tuller selvstændigt og frygtløst rundt overalt jeg sætter hende ned.

Fire uger gammel og nu bosiddende på Amager. Som tre uger og tre dage gammel flyttede Måne, Hadiya og resten af reden med mig til Amager. Både mor og datter tog flytningen helt roligt, og stortrives.
Hadiya er stadig mindre end jeg er vant til. På fireugersdagen vejede hun 69g., hvor jeg er vant til mine unger normalt er omkring eller over 80g. Men hun er rund, velproportioneret, legesyg og babybuttet, så jeg kan ikke være bekymret. Jeg må bare gå ud fra det er sådan hun er.
Billederne her er fra to dage efter fireugersdagen.

Femugers billiderne kommer uden reel opdatering, da de er temmelig forsinkede. På femugersdagen vejede Hadiya præcis 100g. Billederne her er fra hun var fem uger og tre dage.

Sjette uge tager jeg normalt ikke længere ugebilleder eller lægger opdatering op. Men da Hadiya er enebarn, min første hjemmelavede siamese, og en langsom pointer, tænkte jeg det kunne være sjovt at tage billeder af hendes udvikling, lidt længere end normalt.
Billedet her er fra dagen efter hun blev seks uger. På seksugersdagen vejede hun 130g.

Syv uger gammel vejer Hadiya 144g.

Stamtavlen

Hedvig's Shepherd Book
14.1.12
Mink el. cinnamon pointed himalaya berkshire dumbo
DRDk Kotoense
Cinnamon berkshire dumbo
DRDk Teddy
Cinnamon berkshire dumbo
DRDk Bailey
Cinnamon berkshire dumbo
DRDk ??
Black berkshire husky dumbo
DRDk ??
Agouti berkshire dumbo
DRDk Naja
Cinnamon berkshire dumbo
DRDk Gizmo
Black berkshire husky dumbo
DRDk Gaya
Agouti berkshire dumbo
DRDk Dusty
Mink self dumbo
DRDk Bamse
Himalaya dumbo
Privat
PEW dumbo
Ukendt
DRDk Blackie
Black self dumbo
Ukendt
DRDk Karnii
Beige berkshire dumbo
Blackies Chandra
16.4.11
Mink merle hooded db
Willow
Mink berkshire (fawnbærer)
Dark phased pearl Ukendt
Ukendt
Dark phased pearl Ukendt
Ukendt
MR M/F Agata
Mink hooded dumbo (fawnbærer)
Rød Tuborg
Mink hooded dumbo (fawn- og siamesebærer)
Ukendt
Ukendt
Duroc
Mock mink berkshire dumbo (Mink- og siamesebærer)
Fawn berkshire db
Blue self dumbo
Regnbuens Agermåne
7.5.12
Cinnamon self dumbo
Carat's Jacen
20.11.10
Mink self dumbo
Napoleon (Zoo City)
Blue berkshire dumbo
Ukendt Ukendt
Ukendt
Ukendt Ukendt
Ukendt
Carat's Astarte
Black self dumbo
Mr. X
Blue berkshire dumbo
Ukendt
Ukendt
Snack
Mink berkshire dumbo
Ukendt
Ukendt
CozyBunch Echo
2.10.11
Agouti berkshire dumbo rex
StarRats Timon
Agouti self db rex
StarRats Amigo
Agouti self dumbo rex
Lucky
Black self dumbo
Strøh's Kiara
Agouti berkshire db rex
DRDk Aris
Himalaya
Batic Rats Rufus
BE Siamese
DRDk Mystic
Himalaya berkshire dumbo
CozyBunch Pretty lil' Monster
29.4.11
Cinnamon pointed siamese
BE(?) himalaya/siamese Ukendt
Ukendt
Anastachia
Cinnamon hooded mm
Ukendt
Ukendt

HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen