Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


Hop til: . . Mave . . Fødsel . . Fire dage . . Første uge . . Overraskelse . . Anden uge . . Hyggebilleder . . Flere hyggebilleder . . Tredie uge . . Hyggebilleder . . Fjerde uge . . Femte uge . . Stamtavlen

Hedvig's Kuld G

Af: Starrats Curly Zasia & Alenya's Moon River.
Kuldet er født d. 13. april 2012.
Navnetema: Græske Olympiske Gudinder

Kuldet sælges med min Købsaftale 2.

Starrats Curly Zasia er russian blue agouti hooded dumbo rex, født 3.12.10. Ved sammensætning vejede hun 418g.
Curly er en slasketøs. Hun er stor og dejlig, med den skønneste rexpels. Og så splatter hun gerne helt ud i hænderne på en. Hun slikker fingre og popper øjne, og opfører sig ofte næsten mere som en dreng, end nogle af vores drenge gør. En totalt uimodståelig charmetrold.

Curly er tidligere mor til Hedvig's kuld D, hvilket hun gjorde helt perfekt. Vi måtte kigge og pille, og ungerne var store og flotte. Og så arvede de alle deres mors (og fars) skønne temperament!

Curly's egen side

Alenya's Moon River er russian blue berkshire downunder teddy dumbobærer, født 21.10.10. Ved sammensætning vejede han 582g.
Moon er venligst udlånt af Dorthe fra Wanted. Hun beskriver ham som: (Kommer).

Moon's egen side

Forventningerne til dette drømmekuld er:
Farve: russian blue og russian blue agouti.
Tegning: hooded og berkshire.
Pels: glat, rex, velveteen, teddy og dobbeltrex.
Ører: 50% dumbo, 50% dumbobærer.

Ungernes stamtavle er her.

Mandag d. 19.3 hentede Dorthe Curly, så hun kunne komme på date med Moon derhjemme. Den 21 (onsdag) blev de sat sammen, og en enkelt parring blev observeret. Derefter var parringsburet tilsyneladende aldeles aktionfrit, men Curly tog kun ganske lidt på, og viste ingen andre tegn på drægtighed, så vi anede ikke om hun var drægtig. Indtil d. 7.4 hvor hun pludselig havde både stor mave og tydelige dievorter.
Curly kom herhjem igen dagen efter (igår fra skrivende stund), og min vægt sagde 500g. Så den er vist god nok nu. Hvis hun blev drægtig ved første (og eneste) observerede parring, gætter jeg på fødsel på fredag. Nu må vi se.

Tirsdag d. 10.4 ser Curly meget drægtig ud, så det begynder at virke sandsynligt, at hun blev drægtig samme dag som de blev sat sammen. Altså skulle idag være 20.dagen, så jeg håber på pip fra reden på fredag.

Billedet her til højre er fra den formodede 20.dag. Og de to herunder fra dagen efter. På den formodede 21.dag vejer hun 540g.

Curly laver efterhånden ikke andet end at sove og bygge rede. Hun har den store del af en sputnik i buret, og alt er stoppet derind. Dvs. størstedelen af bundstrøet, og strimler af halvanden avis. Og så stopper hun sig selv ind efter det, så det står ud til alle sider, og snorkbobler i flere timer.

Billedet til højre er fra den formodede 22.dag, hvor hun er oppe på 550g. Det er +132g fra sammensætning.

Fødsel!
Fredag d. 13. april fødte Curly syv unger. Desværre var tre af dem døde ved fødslen, men de sidste fire ser helt perfekte ud, og har flotte mælkemaver. Mor-Curly virker ikke som om noget er galt, så jeg har bare fjernet de døde unger, og lader hende gøre hvad hun er bedst til. -Babyopdragelse ;)
Billedet her til højre er fra samme dag de blev født, og her vejede de gennemsnitligt 6g.

Og ungerne blev to dage gamle, og vejer nu gennemsnitligt 7g. hver. Jeg synes ikke de er så store som hendes sidste kuld, men det er måske bare fordi jeg bliver overrasket hver gang, over hvor små og fine sådan nogle er...

Fire dage gamle har de små få et lidt mere farve, og vejer nu gennemsnitling 10,25g. Og ja, det er en bid mindre end Curly's første kuld, men mon ikke de nok skal komme efter det.

Ind til videre ser det ud til, at jeg har fået tre krøllede hunner og en glat han. Første pige er hooded dumbobærer, anden hun er hooded dumbo og tredie er berkshire dumbo. Hannen er berkshire dumbo.
Billederne herunder er i læserækkefølge, først de hoodede, så de berkshire med drengen til højre, så pige 1, 2, 3 og til sidst drengen.
Hvis nogen udfra knurhårene har bud på hvad pigerne er, er de meget velkomne! For mig ser de ret ens ud.

Første uge er gået. Ungerne er fine og flotte. Stadig ikke helt så store som Curlys første kuld, men bestemt heller ikke små. Og Curly gør det rigtig godt. Hun passer ungerne perfekt, helt uden at være overbeskyttende. Jeg må kigge og låne, og hun siger pænt til uden at stresse, når hun synes jeg har haft dem længe nok.

Som nogen måske allerede har set andre steder, er der dog også en trist nyhed. Som otte dage gammel er en af ungerne død. Drengen der ellers var lige så stor og frisk som resten af ungerne, da jeg tog ugebilleder under et halvt døgn tidligere, lå død mellem sine søstre da jeg kiggede i formiddags. Hvad der er sket har jeg ingen anelse om. Jeg lægger hans ugebilleder op alligevel, fordi han trods alt nåede at blive så gammel som han blev. Sov sødt lille smukke dreng.

Pige 1:

17g.
Russianblue hooded dumbobærer "krøllet".
Hvis nogen med mere erfaring i pels har et godt bud på hvilken type krøllet hun er, er det meget velkomment!

Pige 2:

17g.
Russianblue agouti hooded mismarked dumbo dobbeltrex.
Hendes knurhår virker væsentligt kortere end de andre to pigers, men jeg skal ikke kunne sige om hun evt. er dobbeltrex-velveteen.

Pige 3:

20g.
Russianblue berkshire dumbo "krøllet".
Hvis nogen med mere erfaring i pels har et godt bud på hvilken type krøllet hun er, er det meget velkomment!

Drengen:

17g.
Russianblue agouti berkshire dumbo (glat).
Smukke dreng. Du fik alt for kort tid her. Hvil i fred.

Overraskelse! Ja dem er jeg jo vant til, men normalt opdager jeg dem noget tidligere end 11.dagen. Denne gang er det hverken himi'er eller huskyer. Det er meget sjovere, og meget mere underligt at få som overraskelse!

Jeg havde taget ungerne ud til lidt nus, og snuppede lige et par bunke-billeder, nu de tre tøser kan fylde en hel hånd. Ville lige kysse hver af dem på maven, før Curly fik dem med hjem igen - og hvad ser jeg! Downunder!
Store flotte downundermaver på de to hoodede pigebørn. Måtte ind og vække Esso, så han kunne bekræfte at jeg ikke så syner. Men den er god nok. Moon er åbentbart en camoufleret downunder efter sin mor.

Herunder er Pige 1 til venstre, og Pige 2 til højre. Det er ikke så tydeligt på billedet af Pige 2, fordi hun er agoutibaseret, men den er god nok.

2 uger!

Så er mine smukke tøser blevet to hele uger, og de kan ikke rigtig kaldes små længere. De vokser rigtig godt, er blevet grundigt dellede, og nåede alle tre at åne øjnene som 13 dage gamle. Curly er stadig en helt fantastisk mor, så jeg nyder det bare fuldt ud!
Billederne herunder er fra 13. dagen, og vægten fra 14. dagen.

Pige: 1

41g.
Russianblue hooded downunder dumbobærer krøllet
Standby

Pige: 2

40g.
Russianblue agouti hooded downunder dumbo dobbelt-krøllet
Reserveret til Dorthe/Wanted

Pige: 3

45g.
Russianblue berkshire dumbo krøllet
Standby

Hyggebilleder!

I mandags havde jeg en veninde på besøg til lidt rottenusning. Hun tog lidt hyggebilleder af ungerne og vores store hankat Tyson, og har sendt mig et par af dem. Dem synes jeg da ikke I skal snydes for at se.

Flere hyggebilleder!

Dagen før de blev tre uger, fik gudinderne (og deres mor) en bunke ekstra inventar i buret, og jeg kom lige til at snuppe lidt billeder af at de tonsede rundt og undersøgte det hele. God fornøjelse!

3 uger!

Er dybt forelsket i mine smukke gudinder! Curly er fantastisk, og har så småt opgivet at holde styr på hvor tøsebørnene render hen. Hvilket betyder at hun også sjældnere forsøger at trække mig ind i reden, hvis mine fingre lugter af hendes babyer.

Pige 1: Hedvig's Athene

63g
Russianblue hooded downunder dumbobærer krøllet
Beholder

Pige 2: Hedvig's Afrodite

57g
Russianblue agouti hooded mismarked downunder dumbo dobbelt-krøllet
Reserveret til Dorthe/Wanted

Pige 3: Hedvig's Hera

68g
Russianblue berkshire dumbo krøllet
Beholder

Lidt blandede hyggebilleder fra to dage før ungerne blev fire uger.
God fornøjelse!

4 uger!

Lidt hurtige fireugersbilleder, uden så mange ord til, da billederne og dermed denne tekst kommer op lidt sent, og eventuelle kommentarer ikke længere er aktuelle. Oversat til; jeg kan ikke huske hvad jeg tænkte da ungerne blev fire uger.

Pige 1: Hedvig's Athene 93g
Min beholder
Russianblue hooded "shoulder-spot" downunder dumbobærer teddy

Athene er nok den mest almindelige unge i kuldet. Hun har krudt i bagdelen, kommer nysgerrigt løbende til lågen, og ta'r gladeligt imod godbidder, som hun render ind i buret og gnasker i sig.

Pige 2: Hedvig's Afrodite 87g
Dorthe/Wanted
Russianblue agouti hooded mismarked downunder dumbo dobbeltrex

Afrodite er vægtmæssigt den mindste i kuldet, men det ved hun bestemt ikke! Når hun ikke gør sit bedste for at kanøfle sin mor, lægger hun da lige begge sine søstre på ryggen - samtidig. Hun er skøn!

Pige 3: Hedvig's Hera 101g
Min anden beholder
Russianblue berkshire dumbo rex

Hera er super opmærksomhedssøgende. Når ungerne har været ude, og jeg sætter dem hjem med en godbid hver, er hendes reaktion de fleste gange at stikke hovedet ind i buret, slippe godbidden og vende tilbage til mine hænder. Altså når hun overhovedet tager imod godbidden. Sær dejlig tøs.

5 uger!

Her er så de desværre lidt forsinkede sidste ugebilleder af gudindekuldet. Suk hvor har jeg nydt det her kuld, med overraskelser, sjov pels og skønne skønne tøser! Det er sg* hyggeligt med de små hyggekuld, selvom man forelsker sig alt for meget i dem alt for tidligt.

Her til venstre et bonusbillede af Afrodite, jeg synes var lidt for kært til ikke at dele.

For første gang har jeg også vejet mor-tot ved fravænning, altså på ungernes femugersdag.
Curly: 416g

Pige 1: Hedvig's Athene
130g

Russianblue hooded downunder (shoulderspot) dumbobærer teddy
Beholder

Pige 2: Hedvig's Afrodite
126g

Russianblue agouti hooded mismarked downunder dumbo dobbeltrex
Reserveret til Dorthe/Wanted

Pige 3: Hedvig's Hera
140g

Russianblue berkshire dumbo rex
Beholder

Stamtavlen

Alenya's Moon River
21.10.10
Russianblue berkshire downunder teddy db
Alenya's Hyperion
Russianblue self teddy dumbo
GR Citrin
Russianblue self rex db
Jaw Lipton
Russianblue self rex db
Champchaos Samos
Russianblue agouti self rex
Champchaos Erona
Russianblue agouti self rex
Sun Piaf
Russianblue self dumbo
Sun Shin
Russianblue agouti self rex dumbo
Sun Nickle
Black self rex dumbo
Alenya's Belle de Jour
Black irish longhair velveteen satin dumbo
Cara's Sweety Jon Arbuckle
Himalaya longhair satin velveteen dumbo
Walhalla's Omar
Albino longhair satin velveteen
Baxina's Zelda
Blue berkshire longhair dumbo
Sigges A Kind of Magic
Russianblue american irish dumbo
Zen Tao Te Ching
Pearl patched downunder db
Cara's Sweety Ballade
Black berkshire longhair satin velveteen dumbo
GR Cherry Coke
Russianblue agouti varigated downunder rex db
Alenya's Tumle
Black hooded rex dumbo
Lime
Russianblue hooded dobbeltrex dumbo
 
Kiwa
Russianblue agouti hooded dobbeltrex
Cookie
PEW rex dumbo
 
Røskva
PEW rex dumbo
Cato's Bonzai
Agouti varigated downunder
Arthur Dent
Agouti hooded mm headspot
Hirses Claaus
Agouti hooded
Hirses Jessica
Agouti capped
Alenya's Elvenpath
Black varigated downunder
Celtic Rats Keanu
Russianblue varigated
Sigges Coral
Mock mink varigated downunder db
StarRats Curly Zasia
3.12.10
Russianblue agouti hooded rex dumbo (huskybærer)
Vilbrandts Peperino
Russianblue berkshire dumbo rex
Nilles Torino
Russian silver hooded dumbo
Lutari
Black hooded dumbo
SUN Armani
Russianblue berkshire rex dumbo
SUN Sidse Babett
Black hooded db
Hartmanns Candy
Russianblue hooded dumbo
MydiaRats Dumbo
Blue berkshire rex dumbo
Champchaos Carolinas Eyes
Black hooded varigated dumbo
GR Athalie
Russianblue self rex dumbo
SUN Faust
Black self dumbo
SUN Shin
Russianblue agouti self dumbo
SUN Nickle
Black self dumbo
GR Smaragd
Russianblue self rex db
JAW Lipton
Russianblue self rex
SUN Piaf
Russianblue self dumbo
MJ-Rotters Amber
Agouti berkshire rex dumbo
     
 
   
 
Strøhs Kiara
Agouti berkshire db rex
Gnaverlands Jonas
Russianblue self rex
Russianblue berkshire
Black berkshire dobbeltrex
Cory's Anabel
Agouti hooded dumbo rex
Agouti hooded dumbo
 

HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen