Kuld E
Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


Hop til: 1. Uge - 2. Uge - 3. Uge - 4. Uge - 5. Uge - 6.+ Uge

Hedvig's Kuld E

Af: Wanted Elli & DustyRats Yankee. Parret blev sat sammen d. 12.11.11. Og kuldet er født d. 7.12.11.
Navnetema: Egyptens gamle guder. I kassen til højre på denne side er en liste over "deities".

Kuldet sælges med min Købsaftale 1.


Særlige omstændigheder:
Dette kuld var egentlig planlagt som et Cato-kuld, men da Glennie blev indlagt aftalte vi, at jeg skulle overtage. Altså er størstedelen af planlægningen Glennies, ligesom Elli er hendes. Kuldet bliver dog officielt et Hedvig-kuld, da vi er enige om, navnet bør være fra stedet ungerne er vokset op.
Interesserede i kluldet, der var skrevet op hos Glennie, må meget gerne henvende sig til mig, enten på Gnaverforun, DTF, Facebook eller pr. mail, så jeg kan få jer skrevet op her.

Wanted Elli er russian blue hooded dumbo, født 15.1.11. Ved sammensætning vejede hun 326g.
I Hedvig's Rotterede har vi selv både en bror og en søster til Elli. De er begge super skønne totter, helt som deres forældre, som jeg begge har mødt flere gange.
Glennie skriver på sin hjemmeside om Elli:
Elli var blandt rotterne jeg overtog fra Mie Vang, da hendes datter udviklede allergi. I første omgang var det meningen at Elli skulle finde et nyt hjem, sammen med en del andre af rotterne der kom i midlertidig pleje herhjemme. Meeeeeen, nogen gange så vil hjertet anderledes.. "rødmer".
Elli er nemlig en gudeskøn og vidunderlig pige, en virkelig kærlig og sød sjæl, og det kunne jeg ikk modstå, hvor meget jeg end forsøgte "rødmer"..
Elli er en nysgerrig pige, der har taget flytningen med storm, hun har simpelthen klaret sig fantastisk og gik bare lige ind i gruppen uden videre, hun opførte sig som om hun aldrig har været andre steder, og det må man sige bare er en af de ting der gør at hun er helt unik.. :D Elli er virkelig en dejlig pige, hun skal altså opleves, for beskrive hende, det kan man ikke tilfredsstillende.. Haha "ups". Elli er bare min pige, og det er jeg virkelig glad og taknemlig over :D


DustyRats Yankee er black variberk headspot downunder dumbo, mulig russian blue bærer, født 11.2.10. Ved sammensætning vejede han 422g.
Yankee er en af mine første rotter, så han har en særlig plads i mit hjerte. Han er en knægt med en stor personlighed, og en fast mening om tingene, men super lækker og charmerende. Han er ikke så stor, men dette vil jeg tro skyldes hans opvækst, hvor hans mor blev syg.
Yankee er en hygge-frans, der aldrig går af vejen for en tur under trøjen eller en lille marathon rundt på skuldrene. Hans søster har lavet russian blue unger, så vi håber han også er bærer.


Forventningerne til dette drømmekuld er:
Farve: black og forhåbentlig russian blue.
Tegning: hooded, berkshire og varigated. Headspot og downunder.
Pels: 100% glat.
Ører: 100% dumbo.

Ungernes stamtavle er her. (Med STORT TAK til Thuleda for hjælpen med at skrive den ind!)

Mavebilleder!
De to til venstre fra 6 dage før fødslen, og det til højre fra dagen før fødslen, hvor hun vejede 489g, og altså var på +163g!.

Ungerne er født!

14 stk med fine mælkemaver, og mor-Elli er super dygtig! Jeg har fået lov at kigge kort, og tage et par billeder. Umiddelbart gætter jeg på en kønsfordeling på 7 af hver. Men jeg kan sagtens have set forkert, da det kun var et meget hurtigt kig.

Overraskelsen denne gang blev fire unger med røde øjne. Selv tror jeg mest på husky, men mock eller pew/himi/simi er også en mulighed. (Ja, den ene af de rødøjede er lidt blå på næsen, jeg vil tro hun er blevet trykket lidt under fødslen). Der er tilsammen 89g unger, dvs. 6,36g/unge.

Her er i hvert fald de første billeder!

1 dag gamle!
Man kan begynde at se aftegninger, men kun skimte dem endnu. Der er nu 100g unger, altså 7,14g/unge. Herunder er det pigerne til venstre og drengene til højre.
Og til højre herfor, mine forsøg på at få et billede af 14 unger på række. Det er en udfordring!

2 dage gamle!
Jeg har stadig 14 levende, skønne, flotte og larmende rejer! Nu med lidt mere farve. Ialt 115g unger. 8,21g/unge. 7 hanner (1 rødøjet) og 7 hunner (3 rødøjede).
Herunder til venstre er først de hoddede/hoodedbaserede piger, og derunder de berkshire/berkshirebaserede piger. Yderst til højre på hooded-billedet er to rødøjede, og til højre på berkshirebilledet den sidste rødøjede.
Højre kolonne er drengene, øverst de lette aftegninger (kun et par af dem vil jeg kalde hoodedbaserede ind til videre). Og nederst berkshire/berkshirebaserede. Den rødøjede dreng er længst til højre på øverste billede.

3 dage gamle!
Nu ialt 126g unger med et gennemsnit på præcis 9g/unge. Synes jeg begynder at kunne se to forskellige farver i de sortøjede, men det er måske bare ønsketænkning. De rødøjede har også fået farve, så jeg begynder at tænke mock mink, men nu må vi se. Maverne er stadig lyserøde, men er ikke hjemme imorgen søndag, så tillader mig at håbe der er farve på down-under'ene når jeg kommer hjem på mandag, og de er 5 dage gamle.
Billederne herunder er:
Øverst til venstre; de rødøjede piger. Øverst til højre; den rødøjede dreng.
Nederst til venstre; de sortøjede piger. Nederst til højre; de sortøjede drenge.

5 dage gamle!
Oppe på 168g unger, altså gennemsnitligt 12,0g/unge. Jeg kan stadig ikke se down under -maver. Ikke med sikkerhed i hvert fald. Så imorgen tror jeg slet ikke jeg tør se efter. Venter til på onsdag når de er en uge!
For to dage siden turde jeg knapt tro på, at der var russian blue i mine sortøjede unger. Idag ser det ud til, at jeg bå de har russian blue, mock mink og mock dove udover de black! -I et kuld hvor jeg oprindeligt ikke turde forvente andet end black!
Billederne herunder er:
Venstre kolonne; pigerne. Først black, så mock dove (to til venstre) og mock mink (til højre) og nederst russian blue.
Højre kolonne; drengene. Igen først black, så mock mink og nederst russian blue.

1. Uge!

Tænk at de allerede er en hel uge! Elli er stadig rigtig dygtig, men er også så småt begyndt at kede sig. Hun skal nok få travlt, indenfor den næste uges tid. Jeg synes allerede de små karter godt rundt når jeg har dem ude. Men man kan godt se på vægten, at kuldet er større end de sidste jeg har haft. Gennemsnittet ligger på 15,2g/unge, med et spænd fra 12g - 17g.
Der er dukket nogle downunder-maver op! Nogle er jeg dog stadig lidt i tvivl om, og der kan godt være nogen jeg ikke kan se endnu. Herunder er det også kun de to nederste unger der har mavebilleder, da det er for svært at se på billeder endnu. Men lige de to har KÆMPE DU-maver!
Nå, for Glennie og Tine's skyld må jeg hellere holde op med at skrive nu, og bare se at få sat de billeder ind.

Note: Jeg ved godt at farven jeg herunder kalder mock dove, normalt bare kaldes dove. Det er min egen private lille protest imod ikke at vide om en dove er baseret på mink eller mock mink, når man insisterer på at kalde dem det samme.

Pige 1:
14g
Mock dove hooded mismarked dumbo

Dreng 1:
Reserveret til Glennie/Cato's
17g
Black varigated headspot dumbo

Pige 2:
16g
Russian blue hooded mismarked down under dumbo

Dreng 2:
15g
Mock mink varigated notch down under dumbo

Pige 3:
Reserveret til Glennie/Cato's (Udstationeres til Mille/Alenya)
13g
Black varigated headspot down under dumbo

Dreng 3:
16g
Black varigated headspot dumbo

Pige 4:
17g
Mock dove hooded mismarked/variberk dumbo

Dreng 4:
Reserveret til Mille/Alenya
15g
Russian blue patched/split capped dumbo

Pige 5:
14g
Russian blue hooded mismarked headspot down under dumbo

Dreng 5:
12g
Black varigated notch down under dumbo

Pige 6:
15g
Mock mink berkshire/variberk dumbo

Dreng 6:
15g
Russian blue berkshire/variberk dumbo

Pige 7:
16g
Black variberk down under dumbo

Dreng 7:
17g
Russian blue berkshire/variberk down under dumbo

2. Uge!

Dejlighederne er blevet to uger gamle. De er stadig ikke så store som mine sidste kuld, men der er jo også en del flere af dem, og nu hvor de begynder at spise selv ved siden af, skal det nok komme. Dreng 5 og Pige 3 er også stadig lidt mindre end de andre, men flotte og raske at se på, og med mindst ligeså meget krudt bagi som deres søskende, så jeg er ikke bekymret for dem.
På dagen havde næsten alle ungerne åbnet øjnene, og jeg tror ikke der går længe, før jeg flytter dem i et større bur, så de får mere plads at udfolde sig på. Mor-Elli er begyndt at sove oppe i madskålen, for det kan hun næsten være i fred.
Gennemsnitsvægten nu er 29,7g, med et spænd fra 23g - 34g. Mængden af unger er altså fordoblet, siden sidste uge ;)

Pige 1:
Reserveret til Maria/VictoryRats
28g
Mock dove hooded mismarked dumbo

Dreng 1:
Reserveret til Glennie/Cato's
34g
Black varigated headspot dumbo

Pige 2:
Reserveret til Kaffeplet
29g
Russian blue hooded mismarked down under dumbo

Dreng 2:
Reserveret til Loan
29g
Mock mink varigated notch down under dumbo

Pige 3:
Reserveret til Glennie/Cato's
23g
Black varigated headspot down under dumbo

Dreng 3:
Reserveret til Rina
31g
Black varigated headspot down under dumbo

Pige 4:
Reserveret til Dorthe/Wanted
34g
Mock dove hooded mismarked dumbo

Dreng 4:
Reserveret til Mille/Alenya
31g
Russian blue split capped mismarked dumbo

Pige 5:
Beholder
31g
Russian blue varigated headspot down under dumbo

Dreng 5:
Reserveret til Artesia
23g
Black varigated notch down under dumbo

Pige 6:
Ledig
31g
Mock mink berkshire dumbo

Dreng 6:
Ledig
31g
Russian blue berkshire down under(?) dumbo

Pige 7:
Reserveret til Lunte
32g
Black variberk down under dumbo

Dreng 7:
Reserveret til Rina
29g
Russian blue berkshire down under dumbo

3. Uge!

Man skulle tro jeg efterhånden havde fundet ud af, hvormange 14 unger er. Men nej, jeg bliver stadig lige overrasket og overvældet, når de alle kommer myldrende til lågen, bare man går forbi buret. Og stakkels trætte Elli er nået til det punkt hvor hun bare vælter om på ryggen nå de begynder at hive i hende. I det mindste er de begyndt at spise en god del selv.
Jeg overvejer, at prøve at lade Elli møde vores Rommy. I sin gruppe er Rommy meget dipolmatisk og vellidt, og så havde hun selv unger for et par måneder siden, så hun er mit bedste bud på en tante herhjemme.
Nu hvor ungerne spiser så meget selv, håber jeg også de tager lidt mere på. Gennemsnitsvægten nu hvor de er 3 uger, er 46,9g, så de er ikke små, men heller ikke så store som jeg godt kunne tænke mig.

Pige 1: Hedvig's Seshat
Reserveret til Maria/VictoryRats
47g
Mock dove hooded mismarked dumbo

Dreng 1: Hedvig's Thoth
Reserveret til Glennie/Cato's
53g
Black varigated headspot dumbo

Pige 2:
Reserveret til Kaffeplet
44g
Russian blue hooded mismarked down under dumbo

Dreng 2: Hedvig's Set
Reserveret til Loan
45g
Mock mink varigated notch down under dumbo

Pige 3: Hedvig's Shu
Reserveret til Glennie/Cato's
37g
Black varigated headspot down under dumbo

Dreng 3: Hedvig's Hapi
Reserveret til Rina
50g
Black varigated headspot down under dumbo

Pige 4:
Reserveret til Dorthe/Wanted
52g
Mock dove hooded mismarked dumbo

Dreng 4: Hedvig's Osiris
Reserveret til Mille/Alenya
49g
Russian blue split capped mismarked dumbo

Pige 5: Hedvig's Isis
Beholder
47g
Russian blue varigated headspot down under dumbo

Dreng 5: Hedvig's Anubis
Reserveret til Artesia
39g
Black varigated notch down under dumbo

Pige 6:
Ledig
50g
Mock mink berkshire dumbo

Dreng 6:
Ledig
50g
Russian blue berkshire down under(?) dumbo

Pige 7: Hedvig's Nut
Reserveret til Lunte
47g
Black variberk down under dumbo

Dreng 7: Hedvig's Horus
Reserveret til Rina
47g
Russian blue berkshire down under dumbo

4. Uge!

Hurtige forsinkede fireugersbilleder, da jeg er i eksamensstress til et godt stykke over ørene.

Pige 1: Hedvig's Seshat (Navnet kan ændres)
Ledig
71g
Mock dove hooded mismarked dumbo

Dreng 1: Hedvig's Thoth
Reserveret til Glennie/Cato's
88g
Black varigated headspot dumbo

Pige 2: Hedvig's Monthu
Reserveret til Kaffeplet
72g
Russian blue hooded mismarked down under dumbo

Dreng 2: Hedvig's Set
Reserveret til Loan
76g
Mock mink varigated notch down under dumbo

Pige 3: Hedvig's Shu
Reserveret til Glennie/Cato's
69g
Black varigated headspot down under dumbo

Dreng 3 Hedvig's Hapi:
Reserveret til Rina
78g
Black varigated headspot down under dumbo

Pige 4: Hedvig's Atum
Reserveret til Dorthe/Wanted
74g
Mock dove hooded mismarked dumbo

Dreng 4: Hedvig's Osiris
Reserveret til Mille/Alenya
78g
Russian blue split capped mismarked dumbo

Pige 5: Hedvig's Isis
Beholder
72g
Russian blue varigated headspot down under dumbo

Dreng 5: Hedvig's Anubis
Reserveret til Artesia
70g
Black varigated notch down under dumbo

Pige 6: Hedvig's Aten
Reserveret til Helle/Nicegirl
76g
Mock mink berkshire dumbo

Dreng 6: Hedvig's Wepwawet
Reserveret til Louise/Storega
89g
Russian blue berkshire down under(?) dumbo

Pige 7: Hedvig's Nut
Reserveret til Lunte
79g
Black variberk down under dumbo

Dreng 7: Hedvig's Horus
Reserveret til Rina
76g
Russian blue berkshire down under dumbo

5. Uge!

Undskyld forsinkelsen!
Selvom alle unger nu ER flyttet hjemmefra, synes jeg alligevel ikke I skal snydes for 5-ugersbillederne. Så her er de, mine skønne terrorister!

Pige 1: Hedvig's Seshat
Reserveret til Maria/VictoryRats
104g
Mock dove hooded mismarked dumbo

Dreng 1: Hedvig's Thoth
Reserveret til Glennie/Cato's
140g
Black varigated headspot dumbo

Pige 2: Hedvig's Monthu
Reserveret til Kaffeplet
105g
Russian blue hooded mismarked down under dumbo

Dreng 2: Hedvig's Set
Reserveret til Loan
120g
Mock mink varigated notch down under dumbo

Pige 3: Hedvig's Shu
Reserveret til Glennie/Cato's
112g
Black varigated headspot down under dumbo

Dreng 3 Hedvig's Hapi:
Reserveret til Rina
116g
Black varigated headspot down under dumbo

Pige 4: Hedvig's Atum
Reserveret til Dorthe/Wanted
115g
Mock dove hooded mismarked dumbo

Dreng 4: Hedvig's Osiris
Reserveret til Mille/Alenya
114g
Russian blue split capped mismarked dumbo

Pige 5: Hedvig's Isis
Beholder
104g
Russian blue varigated headspot down under dumbo

Dreng 5: Hedvig's Anubis
Reserveret til Artesia
109g
Black varigated notch down under dumbo

Pige 6: Hedvig's Aten
Reserveret til Helle/Nicegirl
110g
Mock mink berkshire dumbo

Dreng 6: Hedvig's Wepwawet
Reserveret til Louise
133g
Russian blue berkshire down under(?) dumbo

Pige 7: Hedvig's Nut
Reserveret til Lunte
119g
Black variberk down under dumbo

Dreng 7: Hedvig's Horus
Reserveret til Rina
117g
Russian blue berkshire down under dumbo

6.+ Uge!

Lidt hyggebilleder af nogle af dem der blev hos os lidt længere, før de blev hentet. Fik desværre ikke taget nogen af Aten og Seshat, men her er Wepwawet, Thoth og Osiris, Nut og Shu. 45 dage, 6 en halv uge, halvanden måned gamle.

HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen