Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


Hop til: 1. Uge - 2. Uge - 3. Uge - 4. Uge - 5. Uge - 8 mdr.

Hedvig's Kuld D

Af: StarRats Curly Zasia & GR Schollar (Bertil). Parret blev sat sammen d. 28.9.11. Kuldet er født d. 28.10.11.
Navnetema: Disneyskurke. Se liste her.

Kuldet sælges after aftale med Bertil's opdrætter på min Købsaftale 2.


StarRats Curly Zasia er russian blue agouti hooded dumbo rex, født 3.12.10. Ved sammensætning vejede hun 400g.
Curly er forholdsvis ny hos os, men jeg har på intet tidspunkt været i tvivl om, at hun var det perfekte match til vores dejlige Bertil.
Udover at hun har en fantastisk størrelse, er hun den mest slaskede pige jeg har mødt. Hun gør virkelig alt for opmærksomhed. Og når hun kommer op gnasker hun tænder, popper øjne, og vasker alt hvad hun kommer i nærheden af. Man kan gøre alt med hende - jeg plejer at joke med, at hun kan vrides som en karklud, uden at sige noget til det. Og stadig synes jeg ikke, det kan beskrives med ord, hvor lækker en kælep(/t)ot hun er.

GR Schollar (Bertil) er black berkshire husky dumbo, russian blue bærer, født 19.3.10. Ved sammensætning vejede han 630g.
Bertil er burets charmetrold. Han er en af de rotter der kan omvende enhver. Han er en fingerslikkende hyggetrold, der popper øjne af det mindste og bare er helt igennem hyggelig. Han har aldrig travlt, og gider ikke ballade i buret, men kommer altid til lågen når der bliver åbnet. Igen en basse det er virkelig svært at beskrive med ord - han må opleves!


Forventningerne til dette drømmekuld er:
Farve: black, agouti, russian blue og russian blue agouti.
Tegning: hooded og berkshire. Mulighed for husky.
Pels: 50% glat og 50% rex.
Ører: 100% dumbo.

Ungernes stamtavle er her.

Drægtighed:

Curly gik både op og ned i vægt under drægtigheden, så det meste af tiden var jeg meget i tvivl om, om parringen var lykkedes. Først til aller sidst fik hun mave, men så var der heller ikke noget at være i tvivl om!

Babyer!

Om eftermiddagen d. 28. oktober fødte Curly endelig! Jeg var slet ikke blevet utålmodig (eller nervøs) på det tidspunkt.
Det blev til fem små skønheder, med en flot gennemsnitsvægt på 7,4g!

På billederne herunder er babyerne tre dage gamle, og oppe på en gennemsnitsvægt på 12g. -Og så er de endnu et bevis på, at rotter ikke læser statistik. Muligheden for at Curly skulle være husky-bærer var ret lille, men det forhindrede dem tydeligvis ikke i at lave et helt kuld huskyer.
Kønsfordelingen gætter jeg til tre drenge og to piger. En glat af hver, og de tre sidste rex.

Desværre er en af pigerne (rex) død. Jeg ved ikke hvad der er sket, da jeg har været hjemmefra et par dage, og min roomie kun har sørget for mad og vand. Ungen er borte, så jeg går ud fra den er død, og Curly har spist den.
Altså er der nu fire unger, tre drenge og en pige (så vidt jeg kan se), hvoraf pigen er glat, en dreng er glat og to drenge er rex. En af drengene er rb.

Som 6 dages vejer ungerne gennemsnitligt 19,25g. Mor Curly er en super god mor, selvom hun keder sig lidt. Hun kommer til lågen og vil snakke, og tager det rigtig pænt når jeg piller, eller låner hendes babyer. Jeg glæder mig så meget, til babyerne begynder at vise personlighed!

1. Uge!

Så blev ungerne en uge gamle. Jeg er dybt forelsket, og MEGET i tvivl om hvilken jeg skal beholde. Curly er stadig fantastisk dygtig, så jeg nyder bare babyerne.Og med en gennemsnitsvægt på lige over 22g., kan jeg sg* ikke finde noget at beklage mig over.
Billeder af skønhederne!

Pigen:

23g.
Agouti berkshire husky dumbo (glat)

Dreng 1:

21g.
Black berkshire husky (symmetrisk) dumbo rex

Dreng 2:

22g.
Black berkshire husky (lynformet) dumbo rex

Dreng 3:

23g.
Russian blue (agouti?) berkshire husky dumbo (glat)

2. Uge!

Så blev mine skønherligheder også to uger gamle. Curly lade mig låne dem alt hvad jeg vil, og de små lægger sig tillidsfuldt til at sove i mine hænder. Eller vasker sig selv og mig lidt.
Dreng 2 åbnede øjnene allerede som 12 dage gammel, og med en gennemsnitsvægt på 39,5g er jeg aldeles tilfreds, og meget stolt af min smukke mor-Curly.

Pigen: 40g. Agouti berkshire husky dumbo (glat) Ledig

Dreng 1: 39g. Black berkshire husky (symmetrisk/flammeformet) dumbo rex Til kko

Dreng 2: 40g. Black berkshire husky (lynformet) dumbo rex Til Mia/CozyBunch

Dreng 3: 40g. Russian blue agouti berkshire husky dumbo (glat) Beholder

3. Uge!

Ungerne er blevet tre uger gamle, og har fået smag for opdagelse. De klatrer og leger og kommer til lågen for at snakke og slikke fingre. Gennemsnitsvægten er nået op på 61,25g. Mad mor er glad og stolt.

Pigen: 64g. Agouti berkshire husky dumbo (glat). Til Nicegirl79.

Dreng 1: 57g. Black berkshire husky dumbo rex. Til kko.

Dreng 2: 61g. Black berkshire husky dumbo rex. Til Mia/CozyBunch.

Dreng 3: 63g. Russian blue agouti berkshire husky dumbo (glat). Beholder.

4. Uge!

Mine smukke unger er kun blevet smukkere og dejligere. Og så har de i løbet af denne uge også fået navne, da det endelig lykkedes mig, at beslutte mig for et tema.
Ungernes vægt ligger fra 92 - 106g. Ca. det samme som vores C-kuld, så jeg er glad og tilfreds. Gennemsnittet siger 98,25g. Store flotte babyer, og det helt uden deller!

Pigen: Hedvig's Malavia
Til Helle/Nicegirl70

100g
Agouti berkshire husky dumbo

Malavia er fremadsøgende, nysgerrig og modig, men tager sig altid tid til lige at vaske ens hånd lidt, når hun går forbi. Super dejlig pige, jeg tror bliver lige så skøn som sin mor, når hun bliver stor.

Dreng 1: Hedvig's Hades
Til Kasper/kko

92g
Black berkshure husky dumbo rex

Hades er en lidt forsigtig fyr, når det kommer til eventyr. Han venter gerne til de andre lige har tjekket, om det nu er sikkert nok. -Han får mig lidt til at tænke på Tantor fra Tarzan. Fornuftig og forsigtig og ikke til at stå for! I hænder smelter han, og nyder hvert enkelt kærtegn.

Dreng 2: Hedvig's Willie the Giant (Willie)
Til Mia/CozyBunch

106g
Black berkshire husky dumbo rex

Willie er sammen med Malavia den første ved lågen når der åbnes - eller bare når man går forbi buret. Han er den mest overlegne af ungerne, forstået som, at han er den der tager det roligst, når der sker nye ting, den sidste til at blive forskrækket. Hans alder taget i betragtning, tager han ting i et ganske afslappet tempo. Han skal nok blive sin fars søn.

Dreng 3: Hedvig's Kaptajn Gantu (Gantu)
Beholder

95g
Russian blue agouti husky dumbo

Gantu er bedst beskrevet som en blanding mellem Hades og Willie. Han er nr. 3 ved lågen, men ikke fordi han ikke gider, eller skal være sikker på det ikke er farligt. Bare fordi han ikke har travlt. Jeg kan se rigtig meget af deres far i Gantu, og er lykkelig for, at jeg har fået en så dejlig Bertil-søn. Præcis som jeg ønskede mig!

5. Uge!

Så blev skønherlighederne 5 uger gamle. Tiden er gået alt for hurtigt! De er flyttet i hhv. drenge- og pigegruppen, helt uden problemer - drengene nyder selskabet af de C-unger der ikke er hentet endnu, og Cthylla i pigegruppen nyder at der er kommet en mere på hendes alder ind at lege med.
Gennemsnitsvægten nåede op på 148,25g. Super flot!

Pigen:
Hedvig's Malavia

141g

Til Helle /Nicegirl79

Agouti berkshire husky dumbo
Aa rb Hh roro dudu

Dreng 1:
Hedvig's Hades

143g

Til Kasper /kko

Black berkshire husky dumbo rex
aa rb Hh roro dudu Rere

Dreng 2:
Hedvig's Willie the Giant

158g

Til Mia /CozyBunch

Black berkshire husky dumbo rex
aa rb Hh roro dudu Rere

Dreng 3:
Hedvig's Kaptajn Gantu

151g

Beholder

Russian blue agouti berkshire husky dumbo
Aa rbrb Hh roro dudu

8 måneder gamle!

Der var en del snak om, hvordan de forskellige fra kuldet fader, så for sjov samlede vi et par billeder af hver, for at kunne se det. Det kom op på forum, men ingen grund til at det ikke også skulle herind, for dem der er nysgerrige.


Første her til højre er Hedvig's Hades, der som 8 mdr. vejer 650g.
Nr. to er Hedvig's Willie the Giant på 550g.
Tre: Hedvig's Gantu med en kampvægt af 525g som 8 mdr.
Og sidst men ikke mindst Hedvig's Malavia på 410g.

HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen