Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


Hedvig's Kuld B

Af: NoiaRats Rommy & DustyRats Yankee. Parret blev sat sammen, og der blev observeret parring d. 26.8.11. Kuldet er født d. 18.9.11.
Navnetema: Bilmærker.


NoiaRats Rommy er fra den 6.1.11. Ved sammensætning vejede hun 288g.
Rommy er mock cinnamon hooded rex dumbobærer. Hun er en virkelig skøn tøs, som vi var så heldige at overtage, da Cato's desværre ikke kunne have sine totter længere. Rommy er dejligt rolig, og nyder opmærksomhed og nus. Hun gør sjældent opmærksom på sig selv, og laver aldrig ballade i buret. Hun har et helt igennem fantastisk temperament, og har aldrig fejlet noget.

DustyRats Yankee er fra den 11.2.10, og vejer ca. 420g.
Yankee er black varigated (sandsynligvis berkshire-baseret) headspot down under dumbo. Han er en lidt lille fyr, men dette skyldes sandsynligvis hans opvækst, så vi satser på dejligt store unger after ham. Yankee er en dejlig snaksaglig dreng, der ikke går af vejen for en tur under trøjen, eller en lille marathon rundt om halsen. Han kan godt være lidt provokerende overfor de gamle, men forstå et nej, både fra andre rotter og mennesker, så det er aldrig noget der har skabt problemer.
Jeg håber smukke dejlige Yankee vil lave lige så smukke dejlige unger her, som smukke dejlige søster Zulu har lavet hos LUX.


Forventningerne til dette drømmekuld er:
Farve: black, agouti, mock mink og mock cinnamon.
Tegning: hooded og berkshire, muligvis varigated, og 50% down under.
Pels: 50% glat og 50% rex.
Ører: 50% dumbobærer og 50% dumbo.

Ungernes stamtavle er her.

Opdatering:

15 dage efter observeret parring er Rommy på +40g., og er begyndt at vise en fin topmave. -Så nu tør selv jeg efterhånden tro på, at der er gevinst.

Og I skal da selvfølgelig ikke snydes for et billede af den skønne vordende mor.

Fødsel!

Rommy nåede op på +65g, før hun søndag d. 18. september fødte et lille luksuskuld på bare to unger. De blev født mellem kl 14 og 15, godt gemt i en kæmpe rede, så jeg var ikke spor utålmodig og nysgerrig, mens jeg lyttede til pippen, og ventede på at hun kom ud af reden, så jeg vidste hun var færdig og kunne kigge.

To dage gamle holder gæt på køn, ører og pels stadig, og aftegningerne er begyndt at blive synlige.

Herunder er til venstre er hannen, 14g, mock mink eller cinnamon hooded rex dumbobærer. Og til højre hunnen, 13g, tilsyneladende black berkshire rex dumbo.

Fire dage gamle er de på henholdsvis 18 og 19g. Drengen stadig 1g større end pigen.
Gæt på fænotyper osv. ser stadig ud til at passe.

Første ugebilleder!

Ungerne er enormt dejlige! De er selvfølgelig kære ud over alle grænser, og derudover er de fantastisk rolige, og lægger sig troligt til at sove i hånden på mig, når jeg har dem ude. Mor Rommy er også rigtig dygtig, og har ikke på noget tidspunkt "forsvaret" reden mod mig. Da ungerne var tre dage gamle, fik jeg lov at række ned i reden ved siden af hende, og samle ungerne op. Men finder hun dem i min hånd, fx hvis hun har kravlet rundt på mig, mens jeg har dem ude, så bærer hun dem hjem.

Pigen ser (som jeg skrev ved firedages billederne) næsten helt sort ud, men på ugebillederne herunder, kan man godt se hun er lidt brun. Og LUX har fortalt at Yankee's søster Zulu fik mink-babyer i sit første kuld der lavede samme trick.
Så drengen (til venstre herunder) er altså Mock cinnamon hooded rex db. Og pigen (til højre herunder); Mock mink berkshire rex dumbo. Ingen af dem ser desværre ud til at være down under. 1 uge gamle, vejede de begge 21g. De holder sig lige over vægten på vores A-kuld :P

To uger gamle!

Natten til den dag skønhederne blev to uger, åbnede de øjnene. På billederne, kan man stadig se de misser lidt. Drengen er nu oppe på 37g, og pigen på 35g. Så de er stadig nogle små fedlinger, selvom de så småt begynder at tonse rundt i buret. Er på Rommy's vejne, glad for der kun er to ;).

Nu til billederne, øverst pigen og nederst drengen:

Tre uger!

Vidunderbabyerne bliver kun lækrere og lækrere! De er ved at have den skønneste fluffy rex-pels. Idag mens jeg redigerede billeder, lå de begge under mit tørklæde og puttede, mens mor-Rommy rendte rundt og terroriserede skrivebordet. Tror hun nød lidt frihed til at gå på opdagelse. Imens byggede drengen -der nu hedder Bentley- rede med mit hår, og pigen -der nu hedder Bugatti- kiggede frem under min hage ind imellem, for lige at give et kys.
Jeg er endnu ikke helt sikker på, om Bugatti skal blive boende her. Bentley skal, men nu må vi se, om der pludselig dukker et perfekt (nok) hjem op til hende. Kan godt mærke det er lidt svært at give slip, når der kun er to *rødme*.

I skal selvfølgelig ikke snydes for en masse billeder. Tyksakkerne er nu oppe på hhv. 54g og 60g (Bentley er stadig størst). Herunder er først fællesbilleder, i midten Bugatti, og nederst Bentley. Sidste billede af Bentley er sammen med Rommy, for at vise hvor meget han ligner sin mor:

Fire uger!

Hedvig's Bugatti
Vejer som 4-ugers: 85g.
Det er jeg ganske godt tilfreds med, selvom hun ligger noget efter sin bror efterhånden (Og efter genemsnittet for LUX kuld P, som jeg sammenligner lidt med, for sjov).
Temperamentsmæssigt er hun også ved at blive en ægte tøs, med krudt i røven, og mod på oplevelser! Selvom hun stadig er mere rolig, end nogen af ungerne fra vores A-kuld. Det får skønne mor-Rommy æren for!

Hedvig's Bentley
Vejer som 4-ugers: 101g.
Og ja, jeg er stolt! Han er ikke engang fed - bare stor og flot! (Og han trækker tvillingernes gennemsnit op over gennemsnittet for LUX kuld P).
Bentley er en charmerende lille rod, der allerede er godt igang med at blive en ægte kælepotte og skulderrotte. Han gemmer sig i nakken, og er godt tilfreds med bare at ligge og putte, mens søster afprøver alle ruter til eventyr - før hun også lægger sig til rette.

Fem uger!

Hedvig's Bugatti
Vejer som 5-ugers: 113g.
Hvad kan jeg sige, der ikke allerede er sagt. Hun er bare dejlig! Bliver ved med at sige til mig selv, at hun ikke skal blive boende her, men når ingen spørger om de må få hende, kan jeg godt mærke, at jeg nok heller ikke selv opsøger et nyt hjem til hende.
Bugatti og Rommy flyttede helt uden problemer ind i pigegruppen to dage før de små fyldte fem uger.

Hedvig's Bentley
Vejer som 5-ugers: 129g.
Nej, man bliver ikke mindre forelsket i ham, af at der går en uge. Han er blevet lidt gennemsigtig fordi de skifter babypels, men er ikke mindre charmerende af den grund.
To dage før de blev fem uger, flyttede han ind i drengegruppen (Med deres størrelse turde jeg ikke vente længere). Det gik helt fint. Lod ham møde et par store hyggeonkler på sengen først, og der var ingenting. Han er modig og rolig, og lod dem snuse det de ville, uden at brokke sig. Er stolt af min lille dreng!

HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen