Velkommen Lidt om Mig Tamrotterne Opdræt Køb og Kontakt


Hedvig's Kuld A

Af: Mellieha's Dryas Iulia og Apple-Rats Abraham, Født d. 17.1.11
Navnetema: "Det ældre runealfabet". Liste findes her

Herunder findes beskrivelser og billeder af forældrene, samt ungernes link til ungernes stamtavle, og billeder med opdateringer, fra ungernes første uge.


Ugebilleder kan ses her.


Mellieha's Iulia er fra den 16.6.10. Startvægt 312g.
Iulia er Agouti Self Dumbobærer (og bluebærer). Hun har krudt i r* bagdelen, men er jo også kun lige over et halvt år, endnu :) Hun er en super smuk lille skat, som da ikke kan lade være med lige at komme forbi og aflevere et lille kys, selvom hun egentlig var på opdagelse.
Glennie tilføjer:

Iulia er en eventyrske! Alt skal undersøges og efterforskes, der er altså dårlig tid til at nusse for længe når verden er såååå stor.. Hun vil meget gerne ud og lege, er altid altid fuld af spoink, det er ligefør de små unger ikke kan følge med.. Iulia kan være rigtig kærlig og gnaskende, men det er helt klart under hendes principper, for menneskemor kan være nok så sød, men den der thekop på bordet er altså totalt facinerende!!

Iulia er udlånt fra Cato's Little Rattery.

Apple-Rats Abraham er fra den 18.2.09, og vejer ca. 450g.
Abraham er tidligere alfa i min gruppe. Han har for nyligt ladet yngre kræfter komme til. Abraham er den eneste af mine drenge der for alvor nyder bare at ligge og blive nusset. Han har ved efterhånden mange lejligheder lagt sig til at sove på min skulder, eller i nakken, mens jeg har læst lektier. En skøn fyr, med en fantastisk blå farve.

Jeg er super glad for at Abraham får muligheden for, at blive far. Hans temperament er helt fantastisk, og jeg er totalt faldet for Iulia, så er ikke i tvivl om, at unger fra dem bliver fantastiske.


Forventningerne til dette drømmekuld er:
Farve: blue, black, agouti og blue-agouti.
Tegning: Self. (Lille mulighed for at Abraham snyder. Er han en meget lille berkshire, vil det også komme).
Pels: 100% glat.
Ører: 25% dumbo 50% dumbobærer 25% standard.

Dette kuld sælges på en særkontrakt, efter aftale med Iulia's opdrætter.

Parret blev sat sammen d. 23.12.10.

Ungernes stamtavle kan ses her.

Opdatering:
Iulia er idag (d. 2.1.11) oppe på 354g. Dvs. +42g.
Derudover, er hun begyndt at forsvare sit bur - så alt peger på, at der er gevinst! :)

Her er lige et hyggebillede af det yndige par. Iulia var ret interesseret i kameraet - nok især fordi jeg blitzede dem :P Men Abraham lå godt, og ville ikke frivilligt slippe sin dame.

Opdatering d. 13.1.11
Da jeg har været, og er, i praktik i Nykøbing F., har der ikke været meget tid til opdateringer. Men igår fik jeg endelig taget nogle billeder af Iulia med den smukke mave :) Jeg så parring d. 25.12, så forventer fødsel på mandag - men det kan jo være de allerede kommer i weekenden. Glæder mig ^^
Iulia vejer idag 398g, dvs. +86g!
Håber I nyder billederne - jeg nød at tage dem!

Og hvis I vil se lidt mere til damen, er hun nu også på YouTube. Filmede egentlig kun lidt for sjov, fordi hun så sød ud, men så dukkede der en overraskelse op ;)

Iulia-klip

Den 15. januar vejede Iulia 417g. Dvs. +105g.
Jeg er ret sikker på jeg så parring d. 25. december, og i så fald var det 21. dagen i hendes drægtighed.Idag d. 16. vejer hun 435g.
Hun har altså taget 18g. på siden igår, og er nu på +123g.!

Ungerne er blevet født tidligt om morgenen mandag d. 17.1.11. Der er 11 stk, der alle ser ud til at have det godt, og alle har mælk i maverne. Foreløbige gæt på kønsfordeling: 5 drenge & 6 piger. Mor Iulia er træt, men har det ellers godt.

Overraskelse!
Som nogen måske allerede har set på de første billeder, er der kommet to rødøjede unger i kuldet. En ekstra studering af forældrenes stamtavler viser, at der er en lille mulighed for himalaya - men da der også er masser af ukendte, kan ungerne vise sig at være noget helt andet.


Ungerne vejede om aftenen d. 17 i gennemsnit 6,6g. Aftenen d. 18 var de oppe på 8,4g.


Billederne herunder er fra d. 19.1.11, og ungerne har fået lidt farve.

Drengene

Pigerne


Ugebilleder kan ses her.


Et bonusbillede af Dagaz, et par dage før de blev 4 uger.


Og af dem alle sammen (eller næsten) i deres køje.

De sidste piger der flyttede hjemmefra blev Gebö, Wunjö og Sowulö. Her er lidt billeder af dem :) På den lyserøde dyne er de to dage fra 6 uger, og på hvid baggrund, to dage fra at fylde 7 uger.

Sowulö:

Gebö:

Wunjö:

HosHedvig - Copyright © 2010 | Design af Astrid Loft Hansen