Bærekonsulenten

Babybæring er en måde at opfylde babys essentielle behov for fysisk kontakt og tryghed. Samtidig støttes babyen i en sund og naturlig stilling, som på én gang beskytter den bløde og sårbare krop, og stimulerer både sanser og muskler. Det sikrer at babyen kan udvikle sig optimalt; motorisk, fysiologisk, kognitivt og emotionelt.

For mor der netop har født, kan babybæring være en skånsom og nem måde at genoptræne kroppen i takt med at baby vokser. Den tætte kontakt forebygger og mildner desuden efterfødselsreaktioner, og hjælper amning godt på vej.

Med-forældre har gennem babybæring en fantastisk mulighed for at opnå en god tidlig tilknytning, som ellers ofte primært findes hos mor. Baby lærer om verden gennem bærerens reaktioner og mimik, og får på den måde både hjælp til at sortere sine sanseindtryk, og får styrket relationen til bæreren.

Ikke helt overbevist endnu? Når du bærer din baby efter anbefalingerne, er det sundere for babys krop, end at sidde i en autostol eller ligge på ryggen i seng eller barnevogn. Din baby får en sundere søvn, bliver bedre til at håndtere stress – også som voksen, bliver mere selvstændig, får højere IQ og bedre sociale færdigheder. Det viser den nyeste forskning.

Den nyfødte understøttes i at regulere sin kropstemperatur og respiration. Institutionsbarnet får super effektiv hjælp til at bearbejde, og finde ro efter, en indholdsrig dag. Og bæreren får samme skud oxytocin, og nyder mindst lige så godt af de afstressende, søvndyssende og lykkegivende effekter af kærlighedshormonet.

Stadig i tvivl, eller klar til at komme igang? Skriv til mig på kontakt@hoshedvig.dk eller brug formularen herunder.